Otomobil Lastik Basınç Sensörü Nasıl Çalışır? Arıza Olduğunda Tamir Edilebilir Mi?

Lastik Basınç Sensörü Nasıl Çalışır? Arıza Olduğunda Tamir Edilebilir Mi?

02.12.2021 - 16:46 | Son Güncellenme:

Araç sistemleri genellikle baktığımız zaman karmaşık görünür. Sürücülerin güvenliğini sağlamak için her geçen sene araç içine daha çok teknolojik sistem ve donanım ekleniyor. Bu donanımlar da araç yapısında bulunabilecek herhangi bir arıza ha da hatada sürücüyü uyarır. Lastik basınç sensörü nasıl çalışır sizler için derledik.

Lastik Basınç Sensörü Nasıl Çalışır Arıza Olduğunda Tamir Edilebilir Mi

Araç içinde bulunan donanımlar da araç yapısında olabilecek herhangi bir arıza ya da hata konusunda sürücüyü uyarır. Lastik basınç sensörü de 2007 senesinden sonra araç sektörü içinde yer almaya başladı.

Haberin Devamı

Lastik Basınç Sensörü Nasıl Çalışır?

Lastik basınç sensörü, karmaşık sistemler gibi görünse de sürücülerin güvenliğini sağlar. Her geçen gün araçlarda yer alan sürücülerin güvenliğini arttıracak donanımlar ortaya çıkıyor. Bu donanımlar ise, yaşanabilecek herhangi bir hataya ya da arızaya karşı sürücüleri önceden uyarır.

Lastiklerin yapısına ve sistemine göre basınç ölçen bu sistem de kullanıcılara direkt olarak bilgi verir. Lastik basınç sensörü diğer adı ile de lastik basınç izleme sistemi, lastiklerin hava basıncını ölçer. Aynı zamanda, bir ya da daha fazla lastik üzerindeki hava basıncının %25 seviyesinin altına düşmesi sonucunda sürücüyü uyarır. 

Arıza Olduğunda Tamir Edilebilir mi?

Lastik basınç sensörü zamanla arızalanabilir. Bunun için programla sisteminin destelememiş ya da değiştirilmesi gerekebilir. Peugeot 3008 lastik basınç sensörü sıfırlama gibi işlemler üst düzey araçlarda çok daha önemlidir. Böyle bir sorun yaşamanız durumunda oto servislerde reddetmeme be programlama işlemlerini yaptırabilirsiniz. Lastik basınç sensörü için belirli bir kullanım ömrü bulunur. Genel olarak bir programlama işlemi, resetleme ve sensör eşleştirme işlemleri yapılır. Fluence lastik basınç sensörü, resetleme işlemlerini yol bilgisayarı ekranından kolaylıkla işlem yapabilirsiniz. Ama en iyi sonucu alabilmek için işinde uzman oto servislerden yardım almanız gerekir.