Otomobil McLaren P1 LM pist rekorunu ele geçirdi!

McLaren P1 LM pist rekorunu ele geçirdi!

01.06.2017 - 11:03 | Son Güncellenme:

Zorlu ve ünlü Nürburgring pistinin zirvesinde artık McLaren P1 LM yer alıyor. 986 beygir gücündeki modifiyeli otomobil, daha birçok başarıya imza atabilir.

McLaren P1 LM pist rekorunu ele geçirdi

Almanya’nın ünlü yarış pisti Nürburgring’te zirve bir kez daha el değiştirdi. Bu sefer de McLaren P1 LM üstün performansıyla pistin tozunu attırdı!

Haberin Devamı

McLaren P1 LM Nürburgring’in yeni kralı!

Geçtiğimiz aylarda Lamborghini Huracân LP640-4 Performante, 6:52.01 ile pisti tamamlamıştı. Daha sonraysa Nio’nun tamamen elektrikli EP9’u 6:45.90 ile Lamborghini’yi alt etti. Ancak pistin artık yeni bir kralı var.

McLaren P1 LM, 6:43.2’lik en hızlı tur zamanıyla Nürburgring’i tamamlamayı başardı. 986 beygir gücündeki otomobilin, İngiltere merkezli Lanzante tarafından sokak kullanımı için modifiye edilen bir McLaren P1 GTR olduğunu da belirtmek gerekiyor.

İlk olarak 2016 Goodwood Hız Festivali’nde gösterilen P1 LM, Goodwood tepe tırmanışı rotasında da rekor kırmayı başarmıştı. Hem Nürburgring hem de Goodwood’ta otomobili Lanzante test sürücüsü Kenny Brack’in kullanmış durumda. Sürücünün daha önce Indianapolis 500 de kazanan bir isim olduğu belirtiliyor.

Haberin Devamı

Bakalım ünlü Nürburgring pistinde tahtın sonraki sahibi kim olacak?