Otomobil Mercedes A Serisi elektrikli otomobile dönüşüyor

Mercedes A Serisi elektrikli otomobile dönüşüyor

19.06.2018 - 11:40 | Son Güncellenme:

Ünlü otomobil üreticisi Mercedes-Benz kendini geliştirmeye devam ediyor. Şirketin 2018'de 4.neslini tanıttığı A serisi, ürün gamına "EQ Power" plug-in hibrit seçeneği eklenerek elektrikli otomobil olmaya hazırlanıyor. Peki otomobilin özellikleri ne olacak?

Mercedes A Serisi elektrikli otomobile dönüşüyor

Alman otomobil üreticisi Mercedes-Benz kendini geliştirmeye devam ediyor. Son olarak şirket 2018'de 4.neslini tanıttığı A serisi ile gündeme gelmişti. Çıkan haberler doğrultusunda A serisi, benzinli, dizel ve mild hibrit seçeneklerine plug-in hibrit versiyonu da ekleyeceğini aktardı. Yeni A serisi, şirketin tüm ürünlerine yaymayı hedeflediği "EQ Power" teknolojisine sahip olacak. Yani karşınıza elektirikli A serisi çıkacak.

Haberin Devamı

Peki A serisinin yeni özellikleri ne olacak?

Henüz plug-in hibrit ünitenin detayları hakkında resmi bir açıklama yapılmadı. Fakat otomobilin kaputunun altında 1.3 litre hacmindeki ve M282 kodlu, 4 silindirli benzinli motoru taşıması bekleniyor.

165 bg güç üreten bu üniteye, A250e’de de kullanılan ve 90 bg gücündeki elektrikli motorun eşlik etmesi söyleniyor.

İçten yanmalı motorun standart Mercedes-Benz A Serisi modelleri gibi gücünü ön tekerleklere aktaracağı, buna karşılık elektrikli motorun gücünün ise arka tekerleklere aktarılmasıyla otomobilin 4 tekerlekten çekişe sahip olacağı söyleniyor.