Otomobil Minik sınıfta rekabet kızıştı

Minik sınıfta rekabet kızıştı

03.11.2013 - 23:26 | Son Güncellenme:

Her ne kadar satış hacmi çok yüksek olmasa da, A sınıfı olarak bilinen minik otomobillere, son bir ay içinde 3 yeni modelin daha eklenmesi rekabeti ateşliyor.

Minik sınıfta rekabet kızıştı

Türkiye’de üretilen i10 (okunuşu ay-ten) ve Nissan’in makyajlı Micra modelinin ardından bu kez de Mitsubishi’nin tamamen yeni Space Star modeli satışa sunuldu. Halen pazarda bulunan Kia Picanto, Skoda Citigo, Peugeot 107, Citroen C1 gibi modellerle, bu sınıftaki satış adetlerinin artıp artmayacağı ise merakla bekleniyor.

Yerli ‘ayten’ satışta
İzmit fabrikası ve yan sanayiye yapılan toplam 1.2 milyar TL’lik yatırımla üretilmeye başlanan Hyundai i10, geçtiğimiz hafta başında Türkiye’de satışa sunuldu. A sınıfında olmasına karşın, boyutlar açısından sınıfının en geniş modellerinden olan yeni i10’un, 1.0 lt (66 HP) D-CVVT Style manuel vites versiyonu 28 bin 490 TL’ye satılıyor. Araçta, 87 HP’lik 1.2 lt hacimli bir benzinli motor seçeneği de bulunuyor. Kasım ayının sonunda 1.0 lt ve 1.2 lt motorlarla otomatik vites seçeneği de satışa çıkacak.
Yeni Hyundai i10’da donanım paketlerine bağlı olarak klima, lastik basınç sensörü, ESP, VSM, yokuş kalkış desteği, viraj içi aydınlatmalı farlar, LED gündüz farları, sis farları gibi bir üst sınıftaki araçlarda yer alan birçok unsur bulunabiliyor.

Adı MPV’den geldi
Japon üretici Mitsubishi’nin 2013 Cenevre Otomobil Fuarı’nda Avrupa tanıtımını yaptığı minik otomobili Space Star (bazı pazarlarda Mirage) da, Türkiye’de satışa çıktı.
Adını, Mitsubishi’nin yıllar önce çıkarttığı ve Türkiye’de de satılan minivan modelinden alan Space Star, A sınıfında olmasına karşın, boyutlar açısından B sınıfında da yer alabilecek bir otomobil. Space Star, Türkiye’de 1.2 lt 80 HP’lik benzinli motor ve CVT otomatik şanzıman ile, 41 bin 500 TL’den başlayan fiyatlarla satışa çıktı.
“Auto Stop&Go” teknolojisi ile donatılan Mitsubishi Space Star, bu sayede fabrika verilerine göre 100 km’de 4.4 lt yakıt tüketiyor. Space Star’da, ASTC (Aktif Denge ve Çekiş Kontrolü), 6 hava yastığı, Yokuş Kalkış Desteği, ABS+EBD, BA ve ESS gibi üstün güvenlik unsurları standart.