Otomobil Runflat Lastik Nedir, Özellikleri Nelerdir? Runflat Lastik Her Araca Takılır Mı?

Runflat Lastik Nedir, Özellikleri Nelerdir? Runflat Lastik Her Araca Takılır Mı?

19.12.2021 - 03:20 | Son Güncellenme:

Araçların en önemli parçalarından biri de lastiklerdir. Lastik çeşitlerinden biri olan runflat lastikler herkes tarafından merak ediliyor. Araç sahipleri araçlarında runflat lastik olup olmadığını anlamak istiyor. Lastik almak isteyen bireyler, runflat lastiklerini araştırarak uygun olup olmadığını da ayrıca öğrenmek istiyor. Runflat lastik nedir, özellikleri nelerdir? Runflat lastik her araca takılır mı? Runflat lastik hakkında sizlere tüm detayları derledik.

Runflat Lastik Nedir, Özellikleri Nelerdir Runflat Lastik Her Araca Takılır Mı


Araçlarda kullanılan lastik türlerinden biri de, runflat lastikleridir. Runflat lastiklerinin normal lastiklere göre pek çok avantajı bulunuyor. Donanımlı bir lastik olması dışında, patlaması veya zarar görmesi durumunda belirli noktaya kadar sürüş imkanı sağlıyor.

Runflat Lastik Nedir, Özellikleri Nelerdir?

Otomobil sahiplerinin en önem verdiği bölümlerden birisi de, lastiklerdir. Lastikler bir aracın en önemli parçaları arasında gösteriliyor. Aracın en iyi şekilde gitmesini sağlayan lastiklerin sağlam olması çok önemli bir konudur.

Runflat lastikleri, kullanılan lastik çeşitleri arasında yer alıyor. Özel ürünlerden hazırlanan runflat lastiklerde, farklı bir yanak detayı bulunuyor. Kullanılan yanak detayları, lastiklerin zarar görmesi durumunda sürüşün bir süre daha devam edilmesini sağlıyor.

Runflat Lastik Her Araca Takılır mı?

Araç sahipleri lastik alırken aracına uygun olup olmadığını kontrol ediyor. Lastik modellerinden biri olan runflat lastiklerin hangi araçlara uyumlu olduğu da merak ediliyor. Runflat lastikler her araca uygun olan lastik türleri değildir. Sadece RFT özelliği bulunan araçlarda kullanılabiliyor.