Otomobil Son üç ayda hangi model daha çok sattı!

Son üç ayda hangi model daha çok sattı!

15.04.2011 - 16:00 | Son Güncellenme:

Artan döviz kuru ve fiyatlara karşın otomobil sektörü nefes almadan satışları artırıyor. Mart ayında rekor kıran sektörde hangi model ve marka daha çok satıyor. ODD tarafından açıklanan veriler ışığında Mart ayında en çok satılan modelleri sizin için hazırladık.

Son üç ayda hangi model daha çok sattı

A segmentinin Şubat lideri olan Audi A1, Mart ayında da yerini kimseye kaptırmadı. 39 adet satan modeli 38 adetlik satışla Hyunda i10 takip ediyor.

Haberin Devamı

B segmentinin lideriyse yine Renault Symbol oldu. 3025 adet satan Symbol’ü bu ay 2127 adet satan Ford Fiesta izledi. Şubat ayının ikincisi Hyundai Accent Era ise 1485 adet satarak üçüncülüğe geriledi.

C sınıfında da liderlikte Renault markasını görüyoruz. EDC otomatik şanzıman desteğini de alan başarılı model 2558 adet satarak Mart ayını önde kapadı. C sınıfının ikincisiyse 2260 adet satan Opel Astra Hb modeli oldu.

D segmentinde VW Passat rakipleriyle arayı açmış durumda. 1443 adet satan otomobilin en yakın rakibi Mercedes C Serisi, 454 adetlik bir satış rakamı elde edebildi. Üçüncü sıradaysa Renault’nun yeni modeli Latitude’u görüyoruz.

E segmentinde liderlik el değiştirdi. Mart ayında atağa kalkan Audi A6, 501 adetlik satışıyla bu segmente Mart ayının birincisi oldu. Onu 391 adet satan BMW 5 Serisi takip ediyor.

Haberin Devamı

F segmentinin lideri Mercedes S Serisi oldu. 36 adet satan otomobil yıllık satışta da 74 adede erişti. BMW 7 Serisi ise Mart ayında 27 adet satarak bu segmentin ikincisi oldu.

Kompakt SUV segmentinde Nissan Qashqai’yi görüyoruz. Rakiplerine fırsat tanımayan Qashqai, Mart ayında 1254 adet sattı. Dacia’nın ilk SUV modeli olan Duster ise 693 adetle ikinci sırada bulunuyor. 675 adet satan Chevrolet Captiva ise Duster’ın ensesinde.

Lüks SUV segmentinin en başarılı markasıysa hiç kuşkusuz Land Rover. Range Rover Sport modeli 49 adetlik satışıyla bu segmentte lider konumda bulunuyor. İkincilikse 33 adetlik satışla yine aynı markanın Discovery modeli oldu.

Kompakt MPV segmentinde Ford C-MAX Mart ayında da en çok satan model. 191 adet satan aracı 167 adetle Peugeot 5008 takip ediyor.

Spor segmentteyse şaşırtıcı bir değişiklik oldu. Mercedes E Coupe neredeyse yarı fiyatındaki Peugeot RCZ’yi 44 adetlik satış rakamıyla geride bıraktı. Peugeot RCZ ise 42 adet satarak Mart ayını ikinci sırada tamamladı.

LCV segmentinde Fiat Doblo hakimiyeti devam ediyor. 3089 adet satan araç bu sınıfta rakiplerine fark atmaya devam ediyor. Geçtiğimiz ay üçüncülüğe gerileyen Ford Transit Connect ise 2976 adetlik satışla yeniden ikinci sıraya tırmandı. 2337 adet satan Fiat Fiorino ise üçüncülüğe geriledi.

Hazırlayan: Tulu DARICAN

Haberin Devamı

Son üç ayda hangi model daha çok sattı

Son üç ayda hangi model daha çok sattı