Otomobil Yaman Avcı!

Yaman Avcı!

20.07.2007 - 00:00 | Son Güncellenme:

Genç yaşında kariyerindeki en büyük başarıya imza atarak Hitit Rallisi'ni zaferle noktalayan Yağız Avcı, babasının izinde yürüyor ve hayallerini dünya parkurlarında yarışma heyecanı süslüyor

Yaman Avcı

UĞRAŞ ÖZYURT

Lafın gelişi değil, benzetmenin gerçek anlamıyla "Babasının oğlu"!
Yağız bir delikanlı, gözüpek, cesur ve yürekli bir Avcı..
Babası Nejat Avcı'nın şampiyonluklarla dolu kariyerini kendisine örnek almış, onun yolunda emin adımlarla ilerleyen genç bir pilot Yağız Avcı...
Türkiye Ralli Şampiyonası'nın 4. ayağı 34. Hitit Rallisi'nde muhteşem bir performans sergileyerek ustaların arasından sıyrıldı ve finişe ilk sırada girerek sezonun en büyük süprizlerinden birine imza attı.
Henüz 23 yaşında ulaşılması zor bir hedefi gerçekleştirmenin sevincini ve mutluluğunu yaşayan yetenekli pilot, bu birinciliğin verdiği özgüvenle gözünü yeni sezonda Avrupa parkurlarına çevirdi.
Hitit Rallisi'nde kariyerindeki ilk ulusal birinciliğine ulaşan Avcı, başarısını babasına ve takım çalışmasına bağlıyor. "Pilot koltuğundaki ilk öğretmenim" dediği babasından çok şeyler öğrendiğini belirten genç pilot, yarışlara onun tecrübesinden ve bilgisinden yararlanarak hazırlandığını söylüyor.

İlk hedef Avrupa

Takımı ST Racing ve sponsoru İpragaz'ın her konuda kendisine sonsuz destek verdiğini söyleyen Avcı, ekip arkadaşları ve co-pilotu Ersan Alkır'la çok uyumlu bir sezon geçirdiklerini belirterek, hedeflerinin bu sezon pilotlar klasmanını ilk üç arasında tamamlamak olduğunu belirtiyor.
Avrupa Ralli Şampiyonası'nda Türkiye adına yarışmanın en büyük hayallerinden biri olduğuna değinen Avcı, yeni sezonda bu hedefini gerçekleştirmek için yoğun bir uğraş vereceğini belirterek, "Kendime güveniyorum. Orada yapacağım dereceyle ünlü takımların dikkatini çekebilirim. Dünya parkurlarına çıkabilmenin en önemli adımında kendimi kanıtlamak istiyorum. Destek verecek bir sponsor ve yeterli imkan bulabilirsem yeni sezonda Avrupa'da çok başarılı olurum" diye konuşuyor.
Şampiyon bir babanın şampiyon oğlu olarak genlerinde taşıdığı hırs, azim ve yetenekle genç pilot Yağız Avcı, tüm bu söylediklerini teker teker yapacak gibi görünüyor.