Oyun Papaz Kaçtı Nasıl Oynanır? Papaz Kaçtı Oyunun Kuralları Nelerdir?

Papaz Kaçtı Nasıl Oynanır? Papaz Kaçtı Oyunun Kuralları Nelerdir?

03.06.2021 - 12:29 | Son Güncellenme:

Kart oyunları özellikle az kişili aktiviteler arasında en çok tercih edilen oyunlardır. Birçok kart oyunu bulunmaktadır. Bu kart oyunlarının içinde ise en çok oynananlar arasında Papaz kaçtı gelmektedir. Papaz Kaçtı oyunu günümüzde de yaygın olarak oynanmaktadır. Papaz kaçtı nasıl oynanır? Papaz kaçtı oyunun kuralları nelerdir? Tüm merak edilenleri sizler için derledik.

Papaz Kaçtı Nasıl Oynanır Papaz Kaçtı Oyunun Kuralları Nelerdir

İskambil kağıtlarıyla oynanan oyunlar çok eski tarihlerden beri oynanmaktadır. Gelenek haline gelmiş olan bazı oyunlar bazı bölgelerde özel turnuvalar ile de önemi vurgulanarak oynanmaktadır. Papaz kaçtı oyunu da eski iskambil kağıtları oyunları arasında gelmektedir. 

Haberin Devamı

 Papaz Kaçtı Nasıl Oynanır? 

 Papaz kaçtı oyunu en az iki kişi ile oynanan bir kağıt oyunudur. Ancak daha fazla kişi ile de oynanabilir. Çoklu gruplarda deste sayısı yükseltilebilir. Oyundaki destelerden her sembolden dört adet bulunur. Bu destelerdeki dört adet papazdan üç tanesi çıkarılarak oyunda bir tane papaz bırakılır. Oyunda elinde çift olan oyuncular başlamadan elindeki çift kartları açar.

 Çiftlerin yere açılmasının ardından oyun başlar. Kağıtların açılmasının ardından bir oyuncu diğer oyuncunun elindeki kağıtlardan bir tane çeker. Eğer elinde olan kartlardan çift olanı çektiyse onu da yere açar. Eğer eşleşme olmuyorsa aynı şekilde devam edilir. Oyunun sonunda papazlardan çift olmadığı için elinde papaz kalan oyuncu kaybeder. 

Haberin Devamı

 Papaz Kaçtı Oyununun Kuralları Nelerdir? 

 Her oyunun olduğu gibi papaz kaçtı oyununda bazı kuralları bulunmaktadır. Bu kurallar ise şu şekildedir; 

 - Oyunda tek bir adet papaz bırakılır. 

 - Oyun kağıtları dağıtan kişinin sağından başlar ve bu şekilde devam eder. 

 - Kağıtların dağıtımında belirli bir kural yoktur. Eşit olarak dağıtılır. 

 - Herkes elindeki çifti yere açmak zorundadır. Eğer bu yapılmazsa oyun sona ermez veya hileli olur. 

 - Oyunun sona ermesi için elinde papazı olan kişi hariç herkesin kartlarının bitmiş olması gerekmektedir. Eğer fazladan kart kalıyorsa kural hatası olduğu anlamına gelir. 

 - Papaz kaçtı oyununda belirli bir hesaplama yapılmasına gerek yoktur. Ancak kişi isimleri yazılarak kimin ne kadar kazandığı tespit edilebilir. Bunun haricinde bir hesaplama papaz kaçtı oyunu için gerekli değildir.