Oyun Satrançta Kale Nasıl Gider? Satrançtaki Kale Nasıl Hareket Eder?

Satrançta Kale Nasıl Gider? Satrançtaki Kale Nasıl Hareket Eder?

02.06.2021 - 16:36 | Son Güncellenme:

Satranç, zeka geliştirici ve düşündürücü oyunlar arasında yer almaktadır. Stratejiler üzerine kurulu bir oyun olan satranç oyununda bulunan taşların farklı hareketleri bulunmaktadır. Satrançta bulunan bir taş türü de kaledir. Satrançta kale nasıl gider? Satrançtaki kale nasıl hareket eder? Satranç oynarken kalenin hareketleri ile ilgili detayları derledik.

Satrançta Kale Nasıl Gider Satrançtaki Kale Nasıl Hareket Eder

Satranç iki kişilik bir strateji oyunudur. Her oyuncunun iki tane kalesi bulunur. Satranç taşları içerisinde toplamda dört tane kale bulunur. Kalenin hareketi ise önünde bir taş olmadığı takdirde ileriye, geriye, sola ve sağa doğru istenildiği kadar gidilebilir. Belirlenen yönlere istenildiği kadar ilerleyebilen bir taş olan kale, önünde bir taş olmadığında ilerler.

Haberin Devamı

 Satrançta Kale Nasıl Gider? 

 Satranç oynamak için tüm taşların hareketlerini iyi bir şekilde bilmek gerekmektedir. Satranç tahtasına dizilen satranç taşlarının belirli yerleri bulunmaktadır. Kale ise satranç tahtasının en solunda ve en sağında yer almaktadır. Satranç tahtasının en sağında ve en solunda yer alan taşlar olarak ifade edilebilir.

 Satrançtaki Kale Nasıl Hareket Eder?

 Satrançtaki kale ileri, geri, sağa ve sola doğru hareket edebilir. Ancak kendi taşları üzerinden veya herhangi diğer taşlar üzerinden atlayamaz. Düz bir şekilde hareket edebilen kale önünde bir taş olmadığı durumlarda istenilen kadar kare boyunca hareket edebilir. Önünde bir taş bulunan kalenin hareketi kısıtlanır ve hareket etmesi için öncelikle önündeki taşın çekilmesi gerekmektedir.