Pazar Alperen Şengün ve Cem Bölükbaşı başarı yolculuklarını anlattı

Alperen Şengün ve Cem Bölükbaşı başarı yolculuklarını anlattı

21.05.2023 - 02:00 | Son Güncellenme:

Super Formula Şampiyonası TGM Grand Prix pilotu Cem Bölükbaşı, “Her zaman mücadele etmeli ve bu mücadeleyi de severek sürdürmelisiniz. Ve unutmamak gerekiyor ki olay sadece hedefe ulaşmak değil, hedefe giden yoldan da zevk almalısınız,” diyor.

Alperen Şengün ve Cem Bölükbaşı başarı yolculuklarını anlattı

SEYHAN AKINCI- “Hedefe giden yoldan zevk almalısınız”

Haberin Devamı

Super Formula Şampiyonası TGM Grand Prix pilotu Cem Bölükbaşı, e-spordan Formula 2 ve Super Formula gibi üst düzey serilere yükselen ilk ve şu an için tek isim. Hedeflerine ulaşmak için her gün 4-5 saat çalıştığını anlatan Bölükbaşı, “3 yıl önceki Cem şu an olduğu yeri hayal bile edemezdi. Bu nedenle her zaman mücadele etmelisiniz” diyor. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı vesilesiyle ulaştığımız başarılı pilot hayallerini gerçekleştirmek isteyen gençlere bu yoldaki mücadelesini ve 19 Mayıs mesajını iletti.

Alperen Şengün ve Cem Bölükbaşı başarı yolculuklarını anlattı

*Sizinle bundan 3 yıl önce bir araya geldiğimizde sanal pistlerden gerçek pistlere geçişinizi ve hayallerinizi konuşmuştuk. Çok çalışmış ve mücadele etmiş biri olarak yolun başında olanlara neler tavsiye edersiniz?

Haberin Devamı

Bu 3 yılda hayatım baştan sona değişti. Bu çok keyifli ama bir o kadar da zorlu bir 3 yıldı ve aradan geçen tüm bu süre boyunca baya bir yol katettim. Bugün ulaştığım konumdan gayet memnun olsam da hâlâ kariyerimin başındayım. Bu nedenle her gün daha fazla çalışmaya gayret ediyorum. Her sene, her hafta bir öncekinden daha fazla çalışıyorum. Hayal kırıklıkları ise her zaman olabiliyor. Çıktığınız yolculukta bir sürü kapı size kapanabiliyor ancak ben pes etmeyip, amacım uğrunda savaşmaya devam ediyorum. Bir şeyi gerçekten istiyorsanız ve bunun için çabalıyorsanız -çünkü sadece istemek yetmiyor, çalışmalısınız da- yüzünüze yüzlerce, binlerce kapı kapansa da başka bir kapının açıldığını elbet göreceksiniz. Bu yüzden vazgeçmeden mücadeleye devam etmelisiniz.

*Kariyerinizde zorluklar da yaşıyorsunuz kuşkusuz… Ertesi gün kalkıp yeniden başlama motivasyonunuz nedir?

Tabii ki çok zor günlerim oldu. Hatta eminim daha zor günler de olacak ama yere düştüğünüzde tekrar kalkmayı bilmeniz gerekiyor. Yalnızca kalkmayı da değil daha farklı şekilde kalkmayı bilmelisiniz. Hatalarınızdan ders alıp, iyi ve kötü yönleriyle neden hata yaptığınızı öğrenip, bir daha o hatayı yapmamaya çalışmalısınız. Elbet bu süreçte moraliniz bozulabilir, hayal kırıklığına uğrayabilirsiniz ama hedefleriniz sizi motive etmeli. Yola neden çıktığınızı unutmamanız gerekiyor. Bulunduğunuz yerden geriye baktığınızda ulaştığınız konumun, sizi tatmin edeceğini de bilmelisiniz. Mesela 3 yıl önceki Cem şu an olduğu yeri hayal bile edemezdi. Bu nedenle her zaman mücadele etmeli ve bu mücadeleyi de severek sürdürmelisiniz. Ve unutmamak gerekiyor ki olay sadece hedefe ulaşmak değil, hedefe giden yoldan da zevk almalısınız.

Haberin Devamı

Alperen Şengün ve Cem Bölükbaşı başarı yolculuklarını anlattı

*19 Mayıs haftasında bu önemli bayram ile ilgili mesajınızı alabilir miyiz?

Çok küçük yaşlardan itibaren sporla iç içeyim. Tabii sadece motor sporları değil, kısa bir süre de olsa futbol oynadım, basketbol ve farklı branşlarla da ilgilendim. Spor, hayatımın her zaman bir parçasıydı. Bugün ise ta kendisi. Günde yaklaşık 4-5 saatim sporla geçiyor ve bu beni hem mental hem de fiziki olarak mutlu ediyor. Aynı zamanda stresle daha iyi mücadele edebilmemi de sağlıyor. Bu nedenle herkesin hayatında sporun olması gerektiğine inanıyorum. Ben dünyada bir ilki başararak e-spordan Formula 2 ve Super Formula gibi üst düzey serilere yükselen ilk isim oldum, hâlâ da tekim ancak bunun böyle kalmasını istemiyorum. Umarım benim açtığım yol genç pilotlara ve sporculara örnek olur ve daha fazlasını başarmaları için ışık tutar. 19 Mayıs, bu duyguları ifade etmek için çok önemli bir gün. Ama daha önemli bir konu var ki o da “Atatürk’ü Anma.” Bugün tüm bu başarıları elde etmemizde, hayallerimizi gerçeğe dönüştürmemizde ve daha ilerisini hedeflemekteki en temel yapı taşı; modern Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk. Benim pist içi ve dışındaki tek hedefim sadece hızlı veya çevik olmak değil, zeki ve ahlaklı olmak da… Onun başardıkları bir ulusa aydınlığı gösterdi ve hâlâ da bizlere rehber olmaya devam ediyor. Bu vesiyle kendisine bize kattıkları ve bugün olduğumuz sporcular olmamızı sağladığı için bir kez daha teşekkür eder, saygıyla anarım.

Haberin Devamı

“Hayallerinizden vazgeçmeyin”

A Milli Takım ve Houston Rockets basketbolcusu Alperen Şengün, “Sporla daha iyi bir yere gelebileceğine inanan ve bunu her fırsatta vurgulayan bir kurucu lidere sahip olabilmek bana büyük bir gurur ve güç veriyor” diyor.

Haberin Devamı

Alperen Şengün ve Cem Bölükbaşı başarı yolculuklarını anlattı

Zevk aldığım sporu yapıyorum, oyundan keyif alıyorum ve bu nedenle rekorları çok düşünmüyorum. ” sözleriyle anlatıyor Alperen Şengün NBA’e uzanan yolculuğunu. A Milli Takım ve Houston Rockets basketbolcusu Alperen Şengün 19 Mayıs vesilesiyle sorulamızı yanıtladı, hayallerinin peşinde koşan gençlere “Hayallerinizden vazgeçmeyin” mesajını iletti.

* Hayallerini gerçekleştirmiş genç bir sporcu olarak bugün aynı yolculukta çabalayan gençlere ne tavsiye edersiniz?

Öncelikle hayatlarında bir tercih ve bazı fedakarlıklar yapmaları gerekiyor. Bu tercihi yaptıktan sonra da hedeflerine doğru emin adımlarla ilerlemeliler. Ben bu tercihi çok erken yaşlarda yaptım, öğrenci olduğum dönemde ev ve okul yaşamımda bir denge kurdum ancak hedeflerim doğrultusunda yaşıtlarım kadar okul dışı sosyal yaşamıma pek vakit ayıramadım. Bu işi meslek olarak yapmak, kendime ve aileme  iyi bir gelecek sunmak istiyordum. Tercihim nedeniyle erken yaşlarda ailemden uzak vakitler geçirdim ki aileme de çok bağlı bir insanım. Bu fedakarlığım beni daha olgun bir insan yaptı, kariyerime baktığımda da olmak istediğim yerlere ulaşıyorum. Çok zorlandığım zamanlar da oldu ama bunun üstesinden daha çok çalışarak geldim. Bu nedenle tercihlerinizi yapın, hayallerinizden vazgeçmeyin ve hedefleriniz doğrultusunda çok çalışın.

*Rekor ifadesi ile Alperen Şengün adı sıkça yan yana geliyor… Hedefe doğru yürürken neler yapıyorsunuz?

Bu sene üst üste çok çeşitli başarılar elde ettik ancak NBA’de en küçük şeyler dahi rekor sayılabiliyor. Ben zevk aldığım sporu yapıyorum, oyundan keyif alıyorum ve bu nedenle rekorları çok düşünmüyorum. Benim önemsediğim tek konu, elimden gelen en iyi şekilde mücadele edebilmek ve bunu da yaptığıma inanıyorum. Ancak daha iyilerini başarabilmek için daha çok çalışmam gerekiyor, ben de bunu yapıyorum.

*NBA’de geçirdiğiniz süreç hem sporcu hem de genç bir birey olarak size neler kattı?

Genç yaşta ABD’ye ve NBA’e gitmek bana çok şey kattı. Ben Türkiye’de büyüdüm, buradaki kültür hayatıma yön verdi ve her ne kadar küçük yaşlarda ailemden uzaklaşmak bana bir olgunluk katsa da ABD’de daha da olgunlaştığımı söyleyebilirim. Yeni bir dil öğrendim, yeni hayatlar ve yeni kültürler gördüm. Bu beni insan olarak çok geliştirdi. Aynı şekilde sporcu olarak da… Örneğin birçok insan bana erken yaşta NBA’e gitmememi söylemişti ancak ben bu ligde gelişebileceğime inanıyordum. Öyle de oldu. Baktığınızda hâlâ gencim ve önümde uzun yıllar var. İlk iki yılım öğrenme süreci olarak geçti ve şimdi takımımla birlikte daha iyi yerlerde olacağımıza inanıyorum.

*19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramımız vesilesiyle bu özel ve anlamlı güne dair mesajınızı almak isteriz...

Hayatımın tamamına yakınını sporla geçiriyorum ve sporun bana sadece fiziki değil, insan olarak da kattıklarının bilincindeyim. Sporu bu yönleriyle bilen, gençlerin sporla daha iyi bir yere gelebileceğine inanan ve bunu her fırsatta vurgulayan bir kurucu lidere sahip olabilmek bana büyük bir gurur ve güç veriyor. Bu nedenle Mustafa Kemal Atatürk’ü saygıyla anarken hepimizin bayramını kutlarım. Umarım daha iyi bir gelecek için herkes hayatına sporu katabilir.

Yazarlar