Pazar Ara tatile özel atölyeler başlıyor

Ara tatile özel atölyeler başlıyor

13.11.2022 - 03:00 | Son Güncellenme:

Bu hafta itibarıyla ara tatile giren çocukları, tasarımdan müziğe, danstan aşçılığa farklı alanlarda düzenlenen atölyelerle dolu bir hafta bekliyor.

Ara tatile özel atölyeler başlıyor

Çocukların hem yeni bir şeyler öğrenmesini hem de yaratıcılıklarını ortaya çıkararak keyifli bir ara tatil geçirmelerini sağlayan sağlayan programlardan öne çıkanlar şöyle:

Haberin Devamı

Pera Müzesi 

Pera Müzesi Öğrenme Programları, ara tatilde 17. İstanbul Bienali’ne paralel olarak 4-12 yaş grubuna yönelik yüz yüze sergi turları ve atölyeler düzenliyor. 15-20 Kasım tarihleri arasında ücretsiz gerçekleşecek program kapsamında katılımcılar, Pera Müzesi’deki bienal sergisini rehber eşliğinde gezerek inceledikleri eserlerden ilhamla toprak, tohum, mukavva, karton, zil, kaşık, balon, kahve filtresi, kağıt, tabak, keçeli kalem gibi farklı malzemeler kullanarak kendi tasarımlarını yaratacaklar.

Atatürk Kültür Merkezi

AKM Çocuk Sanat Merkezi, ara tatil boyunca 4-12 yaş arası çocuklara hitap eden pek çok atölye düzenliyor. 12-20 Kasım tarihleri arasında gerçekleşecek etkinlikler arasında müzikli masallar, üç boyutlu çalgı maketi yapımı, kolaj, müzikli origami, ritim, erken müzik, ukulele, resim, yaratıcı dans, bale ve drama atölyeleriyle çocuklar sosyal ve sanatsal yönlerini geliştirme fırsatı bulacak.

Haberin Devamı

İstanbul Modern

Çocuklara sanat dolu bir ara tatil programı hazırlayan İstanbul Modern, 14-18 Kasım tarihleri boyunca çevrimiçi gerçekleşecek atölyeler sunuyor. Program kapsamında müze uzmanlarıyla buluşup sanat yapıtlarını çözümleyen çocuklar, onlara özel hazırlanan sanat etkinliklerini izlerken kendi sanat çalışmalarını yaratacak. Her evde kolaylıkla bulunabilen malzemelerin kullanılacağı beş farklı atölyelerin tamamına katılanlara Ara Tatilde Çocuklara Çevrimiçi Sanat Okulu Katılım Belgesi de verilecek.

Mutfak Sanatları Akademisi 

MSA, tatile çıkan çocuk ve gençleri, farklı yaş gruplarına yönelik aşçılığı deneyimleme atölyeleriyle karşılıyor. 5-9 ya 9-14 ve 14-17 yaş gruplarına Küçük Gurme, Genç Gurme, Çocuğum ile Pişiriyorum ve Gençler için Kış Kahvesi atölyelerinde katılımcılar, kendi doğum günü pastasını hazırlamaktan sushi yapmaya, latte’den mocha’ya kış kahvelerinin inceliklerinden gıda atıkları konusunda bilinçlenmeye mutfağın farklı yönleriyle tanışma fırsatı bulacak. Atölyelerin biletlerine msa.com.tr adresi üzerinden ulaşmak mümkün.