Pazar Bu hafta ne var ne yok?

Bu hafta ne var ne yok?

19.05.2024 - 02:00 | Son Güncellenme:

.

Bu hafta ne var ne yok

Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı coşkusunu yaşatacak olan  19  Mayıs Gençlik Konseri’, 18 Mayıs Cumartesi günü saat 11.00’de AKM’de gerçekleşecek.

Haberin Devamı

Bu hafta ne var ne yok

Konserde Hazal Güvenel, Volkan Çelik, Akın Kaytan ve Devrim Sarıca solist olarak sahne alacak. Ozan Zencir ise piyanosuyla solistlere eşlik edecek.

Bu hafta ne var ne yok

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları’nın, Cumhuriyetimizin 100. yılı için özel olarak hazırladığı, 38. Genç Günler’in kapanış oyunu olarak seyirciyle yeniden buluşan “Bu Memleket Bizim,” 19 Mayıs 2024 tarihinde saat 21.00’de Harbiye Cemil Topuzlu Açık Hava Tiyatrosu’nda sahneleniyor. Oyun ücretsiz seyredilebilecek. 

Bu hafta ne var ne yok

Vestel’in Samsun’da bu yıl üçüncüsünü düzenleyeceği 19 Mayıs Gençlik Festivali, Filenin Sultanları’nın Fransa ile maçının ilk setinin gösterimiyle başlayacak. Festivalde, kortej geçidinin ardından Zeynep Bastık sahne alacak.

Zorlu PSM Turkcell Sahnesi’nde sezon boyunca sahnelenen “1923 Müzikali”, Engelliler Haftası vesilesiyle 19 Mayıs Pazar günü saat 15:30’daki gösteriminde sesli betimlemeyle sahnelenecek.

Haberin Devamı

Trump AVM, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında “Atatürk ve Gençlik Fotoğrafları” adlı sergiye ev sahipliği yapıyor. Sergi mayıs ayı boyunca görülebilir. 

MÜZİK

Bu hafta ne var ne yok

İKSV tarafından düzenlenen 52. İstanbul Müzik Festivali 21 Mayıs - 12 Haziran tarihleri arasında gerçekleşecek. Musica Sequenza grubunun kurucusu, besteci, fagot sanatçısı ve orkestra şefi Burak Özdemir festival kapsamında 24 Mayıs Cuma akşamı grubu Musica Sequenza ile Babylon’da sahne alacak.

Bu hafta ne var ne yok

Dünyaca ünlü maestro Kevin Griffiths, İzmir Senfoni Orkestrasıyla birlikte kült filmlerin soundtracklerine hayat verecek. Konser 25 Mayıs akşamı  Hyatt Regency İzmir İstinye Park’ta gerçekleşecek.

SAHNE SANATLARI

Bu hafta ne var ne yok

Bernarda” ile seyirci beş farklı kadını canlandıran Özge Arslan’ın çarpıcı performansıyla benzersiz bir deneyime ortak oluyor. Oyun yarın akşam saat 20.30’da Alan Kadıköy’de.  

Bu hafta ne var ne yok

Florence Foster Jenkins’in hayatından esinlenerek kaleme alınan “Gece Kraliçesi”, 26 Mayıs Pazar akşamı saat 20.00’de Atatürk Kültür Merkezi’nde izleyicilerle buluşuyor.

PLASTİK SANATLAR

Bu hafta ne var ne yok

Tuğçe Diri’nin “Taşların Ardında; An ve Arşiv” adlı kişisel sergisi Anna Laudel İstanbul’da açıldı. Sergi, Türkiye’nin zengin kültürel ve tarihi dokusuna ışık tutarken zamanda bir desen yolculuğu sunuyor. Sergi 30 Haziran’a dek Anna Laudel’de görülebilir.