Pazar Eğlenceye tam yol

Eğlenceye tam yol

22.06.2003 - 00:00 | Son Güncellenme:

Sadece gezi isteyenlere...

Eğlenceye tam yol



     

     İstanbul’da trafik deyince akla ilk olarak kara taşımacılığı ve sıkışık yollar geliyor. Ama son zamanlarda deniz yolu da dikkate değer bir seçenek halini almaya başladı. Özellikle Boğaziçi’nde yolu kısaltmak, yoğun karayolu trafiğine takılmamak amacıyla deniz yolunu tercih edenler artıyor. Öyle ki kara trafiğinin stresini yaşamak istemeyenler için deniz taksileri işliyor. Arabalarını Rumelihisarı’nda ya da Yeniköy’de bırakıp Anadolu yakasına geçmek için deniz taksilerini kullanan işadamları bile var. Her gün 300 bine yakın kişinin taşındığı Boğaz’da yolcular işe gitmek, eğlence mekanlarına ulaşmak ya da Boğaz havası almak için motor, vapur, deniz otobüsü gibi çeşitli yollarla ulaşımını sağlıyor. İşte Boğaz’daki denizyolu seçenekleri...
     
     Vapur
     Şehir Hatları vapurları günde ortalama 230 bin yolcu taşıyor. Geçiş ücreti 1 milyon lira. Anadolukavağı-Eminönü, Beykoz-Eminönü, Anadoluhisarı-Eminönü, Çengelköy-Eminönü seferleri yapılıyor.
     
     Motor
•   Eminönü-Bebek: 1 milyon liraya, hafta içi saat 08.30’da Bebek’ten, saat 17.30’da ise Eminönü’nden olmak üzere günde ikişer sefer yapılıyor. Beşiktaş, Kabataş, Ortaköy, Arnavutköy iskelelerini kapsayan yolculuk 50 dakika sonra Bebek’te sona eriyor.
•   Beykoz-Yeniköy: 8-10 dakika süren yolculukta her gün 400’e yakın yolcu taşınıyor. Bedeli 1 milyon lira. Saat 06.40’ta başlayan motor seferleri 20.00’ye kadar sürüyor. Ama nöbetçi motorlar müşteri olması halinde her saat geçişe imkan tanıyor.     
     
     Deniz otobüsü
     Boğaz hattında deniz otobüsüyle gitmenin bedeli 1 milyon 750 bin, Akbil’le 1 milyon 350 bin lira. Rota genelde Sarıyer, Beykoz, İstinye, Beşiktaş, Üsküdar, Karaköy, Eminönü, Kadıköy şeklinde. Ayrıca Üsküdar’dan Bakırköy’e de sabah ve akşam saatlerinde Kadıköy aktarmalı birer sefer bulunuyor.
     
     Deniz taksileri
     Boğaz’dan denizyoluyla geçmek isteyenlere sunulan bir başka seçenek, deniz taksileri. Bebek’teki taksiler arasında en ünlüsü 24 saat hizmet veren Jeff Taksi. Jeff deniz taksinin bir saati 100 dolar. En yakın mesafenin ücreti 25 milyon lira. Saat 24.00-03.00 arası yoğunluk yaşayan taksinin ünlü müşterileri arasında Mahsun Kırmızıgül, İbrahim Tatlıses ve Meltem Cumbul var. En çok gidilen istikamet ise Reina ve Laila.
     Bebek’teki bir başka deniz taksicisi ise 4 kişiye kadar olan müşterileri 10 milyon liraya taşıyan Osman Bostan.
     
     Eğer eğlence yerlerine gitmek istiyorsanız, ulaşım için de çeşitli seçenekler sunuluyor. Örneğin Anadoluhisarı’ndaki Lacivert’e gitmek için Rumelihisarı’ndan saat 12.00’den gece geç saatlere kadar
     5 dakikada bir kalkan teknelerle ücretsiz seyahat edebiliyorsunuz.
     Çubuklu’daki Hayal Kahvesi’ne gidiş için her gün saat 18.00’de İstinye’den ücretsiz tekneler kalkıyor. Pazar günü ise brunch hizmeti de verildiğinden tekneler saat 10.30’da müşterileri almaya başlıyor.
     Kanlıca’daki Körfez’e gitmek için müşterinin rezervasyon saatine göre Rumelihisarı’ndan ücretsiz motor kalkıyor.
     Kız Kulesi’ne gitmek istediğinizde ise 5 milyona Ortaköy’den 13.00, 15.00, 17.00 saatlerindeki servislerle gidip 14.30, 16.30, 19.00’daki servislerle dönebiliyorsunuz. Salacak’tan 12.00-19.00 arasında sürekli servislerden 4.5 milyon liraya yararlanmak mümkün. Kız Kulesi’ne rezervasyonlu saatin başladığı 20.00’den itibaren gidiş-dönüş için ücret talep edilmiyor.
     Arnavutköy’deki spor salonu Planet Health Club da müşterilerin rahatı için motor kaldırıyor. Motor, 50 milyon karşılığında Erenköy’den Ataköy’e kadarki sahil hattında pek çok noktadan ve Boğaz’ın herhangi bir yerinden yolcu alıyor.
     
•   28 Haziran’dan itibaren Moda İskelesi’nde her cumartesi akşamı Mehtap Gezisi olacak.
•   Eminönü’nden her gün kalkan vapur Barbaros Hayrettin Paşa, Kanlıca, Yeniköy, Sarıyer, Rumelikavağı iskelelerine uğrayıp Anadolukavağı’na varıyor ve burada iki saat bekleyerek yolcularına gezme imkanı tanıyor. Gezinin fiyatı gidiş-dönüş 6 milyon lira, sadece gidiş ise 3 milyon lira.
•   TURYOL da Boğaz turları düzenliyor. Turlar genelde saat 13.00’te başlıyor.
•   1 Temmuz’dan itibaren hafta içi her gün 18.30’da, hafta sonu ise 13.30 ve 18.30’da saltanat kayığıyla Haliç turlarını planlanıyor.
•   Ortaköy’den başlayan Boğaz gezisinin fiyatı 2,5 milyon lira. Tekne restoranlarda Boğaz gezili mönülerin fiyatı da 35-500 milyon lira arasında değişiyor.