Geri Dön

1 Su Bardağı Toz Şeker Kaç Gram Ve Kaç Ml Eder? Su Bardağı Dolusu Küp Şeker Ortalama Kaç Tanedir?

Mutfak işlerinin vazgeçilmez ölçü birimi olan su bardağı, genellikle yemek ve hamur işi yaparken kullanılmaktadır. Bu bardağın hangi boyutta olması gerektiği ise oldukça kafa karıştıran bir durumdur. Peki, 1 su bardağı toz şeker kaç gram ve mililitredir? Bir bardak dolusu küp şekerin adedi nedir? Sizler için tüm bu soruların cevaplarını araştırdık. İşte, tüm detaylar.

1 Su Bardağı Toz Şeker Kaç Gram Ve Kaç Ml Eder? Su Bardağı Dolusu Küp Şeker Ortalama Kaç Tanedir?

Mutfakta yeni bir tarif denerken, kullanılan ölçü aletinin tarifteki ile yakın büyüklükte olması gerekmektedir. Bu sebeple de tariflerde bardak ölçüsü yerine gram ya da mililitre kullanmak daha garantili bir yoldur.

1 Su Bardağı Toz Şeker Kaç Grama Denk Gelir?

1 su bardağı toz şekerin kaç grama denk geldiği bilindiği takdirde, tariflerde bardak ölçüsü yerine gramaj kullanılabilir. Buna göre ortalama bir su bardağı 170 gram kadar toz şeker almaktadır. Bu değer pudra şekeri söz konusu olduğunda ise 90 grama kadar düşebilmektedir.

1 su bardağı toz şekerin kaç ml ettiği de sıkça sorulan sorulardan biridir. Gram ile litre arasındaki dönüşümler, ilgili ürünün özgül ağırlığı hesaba dahil ederek yapılmaktadır. Bu işlem, toz şeker açısından oldukça zordur. Bu sebeple de mutfakta yemek tarifleri uygulanırken şeker için gram ölçüsünün dikkate alınması tavsiye edilmektedir.

1 Su Bardağı Küp Şekerin Adedi Nedir?

Evde toz şekerin olmadığı durumlarda yemek ve hamur işi tarifleri için küp şeker kullanılabilmektedir. Buna göre 1 su bardağı dolusu küp şekerin ortalama sayısı 40 ile 45 arasındadır. Bir küp şekerin ağırlığının 4 ile 5 gram arasında değiştiği düşünülürse bir su bardağının kaç gram küp şeker aldığı da hesaplanabilmektedir. Buna göre tam dolu bir bardakta 160 gram ile 180 gram arasında küp şeker bulunduğu söylenebilir.

Eda İle Ne Konuştuk? - Sibil Çetinkaya Sempatik tavırları ve giyim tarzı ile birçok kişinin beğenisini kazanan Sibil Çetinkaya, Eda Özdemir'in bu haftaki konuğu oldu.
Yazarlar

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber