Kültür Sanat Altın Koza ''Görünmez Çocuklar''la açılıyor

Altın Koza ''Görünmez Çocuklar''la açılıyor

18.05.2007 - 00:00 | Son Güncellenme:

04–11 Haziran tarihleri arasında gerçekleşecek olan 14. Altın Koza Film Festivali, Festival Teması: Çocuk Hakları’na uygun olarak Açılış Filmi’ni “All The Invisible Children – Görünmez Çocuklar” olarak belirledi.

Altın Koza Görünmez Çocuklarla açılıyor
Yönetmenliğini Mehdi Charef, Emir Kusturica, Spike Lee, Kátia Lund, Jordan Scott, Ridley Scott, Stefano Veneruso ve John Woo’nun yaptığı kısa filmlerden oluşan, 2005 Fransa ve İtalya ortak yapımı “All The Invisible Children – Görünmez Çocuklar” adlı film, 05 Haziran 2007 Salı günü saat 20.30’da Adana Büyükşehir Belediye Tiyatro Salonu’nda gerçekleşecek olan 14. Altın Koza Film Festivali Açılış Töreni’nde sinemaseverlerin beğenisine sunulacak.

Festival Teması: “Çocuk Hakları”’na uygun olarak belirlenen film, UNICEF ve Dünya Gıda Programı tarafından desteklenen ve gelirinin bu kuruluşlara bağışlanacağı, eziyet gören dünya çocuklarına dikkat çekecek bir sinema projesi olarak yaratıldı. Film, Brezilya, İtalya, İngiltere, Sırbistan, Burkina Faso, Çin ve ABD’de yoksulluk, açlık ve şiddet gibi sıkıntılarla yaşamak zorunda kalan bir çocuğun portresini çiziyor. All The Invisible Children – Görünmez Çocuklar, istismar ve savaşlarla hakları gasp edilen milyonlarca çocuğa adanmıştır.