Kültür Sanat Babylon’da Bu Hafta! 10 Ocak – 11 Ocak

Babylon’da Bu Hafta! 10 Ocak – 11 Ocak

07.01.2020 - 14:53 | Son Güncellenme:

“Şimdi. Burada. Beraber.” mesajıyla sezona kapılarını açan Babylon’da bu hafta Balkan Wedding Party No.3 by Kolektif İstanbul ve Turkish Psychedelia Night: BaBa ZuLa & Fakı Baba var.

Babylon’da Bu Hafta 10 Ocak – 11 Ocak

Balkan Wedding Party No.3 by Kolektif İstanbul – 10 Ocak Cuma

Haberin Devamı

Kolektif İstanbul’un eğlenceli akustik enstrümanları ile “Balkan Wedding Party” Babylon’da.

Grup 2006 yılından beri “Balkanatolia”, “Krivoto”, “Kerevet” ve “Pastırma Yazı” isimli dört albüm yayınladı. Caz ile funk altyapılarından beslenerek Anadolu ve Balkan müziğini harmanlayan ve tek bir müzik türü ile sınırlı kalmayı reddeden grup; Montreux Caz Festivali, Schleswig-Holstein Müzik Festivali, The Flow Festival, Fria Mediterrania gibi uluslararası festivallerde performanslar sergiledi.

Turkish Psychedelia Night: BaBa ZuLa & Fakı Baba – 11 Ocak Cumartesi

“Turkish Psychedelia Night” serisi kapsamında Türkiye’nin modern müzik tarihinin özgün psikedelik ekiplerinden BaBa ZuLa 11 Ocak’ta Babylon sahnesinde.

Haberin Devamı

BaBa ZuLa

Türkçe psikedelik müziğin en başarılı isimlerinden BaBa ZuLa, darbuka, elektro saz ve kaşık gibi geleneksel enstrümanları, elektronik ve modern seslerle birleştirerek kendine özgü bir tarz oluşturuyor. Türkiye coğrafyasının ve müziğinin kökenlerinden beslenerek günümüzün İstanbul’una ait bir “oriental dub” sound’u sunuyor.

Fakı Baba

Fakı Baba 2007’den bu yana funk, retro ve trip-hop ritimlerini ve melodilerini, günümüz müziğiyle birleştiriyor. 70’li yılların derin akustik imajını ve çağdaş müzik türlerinin güçlü groove’larını kendine özgü dokunuşlarıyla dinleyiciye taşıyan Fakı Baba; Cartel’in “Araba Yok” parçasına yaptığı edit ile dikkatleri üzerine çekti.

Babylon ahalisini sezon boyunca “Şimdi. Burada. Beraber.” olmaya davet ediyor.