Geri Dön

Bal Çeşitleri Nelerdir? Özellikleri Ve İsimleri İle Organik Bal Türleri

Bal dünyanın en güzel besinlerinden bir tanesidir. Oldukça besleyici ve bir o kadar da faydalı olan balın pek çok çeşidi bulunmaktadır. Bal çeşitleri ülkemizde yetişmektedir. Ülkemizde bal yetiştiriciliği ve arıcılık faaliyetleri oldukça fazla yaygındır. Bal çeşitlerinin ne olduğu ve özellikleri merak edilen detaylar arasındadır. Peki bal çeşitleri nelerdir? Özellikleri ve isimleri ile organik bal türleri nelerdir? İşte bal çeşitleri ile ilgili tüm detaylar.

Bal Çeşitleri Nelerdir? Özellikleri Ve İsimleri İle Organik Bal Türleri

 Bal çeşitleri ülkemizde fazladır. Kahvaltıların vazgeçilmezi olan bal, faydaları ile bilinmektedir. Doğal tedavide bal en çok kullanılan gıdalardan bir tanesidir.

Haberin Devamı

 Bal Çeşitleri Nelerdir?

 1) Çiçek Balı

 En çok tüketilen bal çeşitlerinden bir tanesidir. Çiçek balı üretimi de ülkemizde yine oldukça fazladır. Bitkilerden elde edilen bir bal çeşidi olup organik ballar denilince akla ilk gelen ballardan bir tanesidir. Çiçek balı tüketimi de yine önerilmektedir.

 2) Çam Balı

 Çam balı özellikle organik balar arasında en yaygın olan bal çeşitleri arasındadır. Bundan dolayı çam balı kullanımı yaygındır. Özellikle ülkemizde Ege bölgesinde daha fazla yetişmektedir. Çam balı sarıçamlardan elde edildiğinden dolayı adına çam balı denilmiştir. Dünya genelinde çam balı sadece Türkiye ve Yunanistan'da üretilmektedir. 

 3) Narenciye Balı

 Bal çeşitlerinden bir tanesi olan narenciye balı besin değerleri yüksek olan bir baldır. Portakal limon ve mandalina ağaçlarından elde edilen narenciye balı Akdeniz ikliminde daha fazla yetişmektedir. Ülkemizde de en fazla Akdeniz bölgesinde yetişmektedir. Oldukça tatlı bir bal olan narenciye balı kokusu da oldukça güzeldir.

Haberin Devamı

 Özellikleri ve İsimleri İle Organik Bal Türleri

 1) Ayçiçek Balı

 Organik ballardan bir tanesi olan ayçiçek balı en kolay elde edilen ballar arasında yer almaktadır. Bundan dolayı da ayçiçek balı üretim maliyeti diğer ballara göre daha ucuzdur. Türkiye'de en fazla Trakya bölgesinde yetişen bir organik baldır. Altın sarısı bir renge sahiptir. Ayçiçek bitkilerinden elde edilir.

 2) Ihlamur Balı

 Ihlamur ağaçlarından elde edilen bir organik bal türüdür. Ihlamur balı Karadeniz bölgesinde daha fazla yer almaktadır. Kıvamı en yoğun olan organik bal çeşitlerinden bir tanesidir. Ihlamur Bal Doğu Karadeniz illerimizde sıklıkla yetiştirilir.

 3) Kekik Balı

 En tatlı bal çeşitlerinden olan kekik balı da organik bal türleri arasındadır. Kekik Balı genelde yüksek dağlarda daha fazla yetiştirilmektedir. Bundan dolayı rakımı yüksek olan illerde kekik balının yetiştiriciliği yaygındır. Kekik balı sahip olduğu özellikler ile öksürük astım ve bronşite çok iyi gelmektedir. 

 

Eda İle Ne Konuştuk? - Sibil Çetinkaya Sempatik tavırları ve giyim tarzı ile birçok kişinin beğenisini kazanan Sibil Çetinkaya, Eda Özdemir'in bu haftaki konuğu oldu.
Yazarlar

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber