Geri Dön

Bu kebap tüm kebaplardan farklı! Çatal ve bıçaksız yeniliyor

Geleneksel yöntemlerle taş fırınlarda pişirilip çatal ve bıçaksız servis edilen Denizli kebabı, kentin en önemli lezzetlerinin başında yer alıyor.

Bu kebap tüm kebaplardan farklı! Çatal ve bıçaksız yeniliyor

Taş fırınlarda odun ateşinde pişen ve çatalsız ve bıçaksız servis edilen Denizli kebabı, kente gelenlerin tatmadan dönmediği lezzetlerin başında yer alıyor. Kebap ustası Dursun Göçenoğlu: "Denizli'ye gelen yerli ve yabancı misafirler ile kent sakinlerine ikram ettiğimiz Denizli kebabı, dünyada eşi ve benzeri olmayan eşsiz lezzet haline gelmiştir"

Kente özgü adıyla 1920'lerden bu yana ün yapan Denizli kebabı, kuzu etinden hazırlanıyor. Önce ikiye, ardından da sekiz parçaya ayrılan kuzu, paslanmaz demir şişlere dizilip fırına özenle sıralandıktan sonra pişmeye bırakılıyor.

Pişen etler, çift kefeli oturak terazi ile tartıldıktan sonra tahta üzerindeki pidenin üstünde satırla kesilip pide ile birlikte servis ediliyor.

Bu kebap tüm kebaplardan farklı Çatal ve bıçaksız yeniliyor

Ustaların çatalsız servis etmesiyle başlayan ve onlara saygı için devam ettirilen gelenekte, Denizli kebabının elle yenilmesi, kebabın bir özelliği olarak kabul ediliyor.

Yeni tip corona virüs (covid-19) sürecinde bir süre damaklardan uzak kalan Denizli kebabı, 1 Haziran'dan itibaren başlayan normalleşme süreciyle birlikte işletmelerin aldıkları önlemlerle müşterilere ikram ediliyor.

Kebap ustası 49 yaşındaki Dursun Göçenoğlu, ailesinin ekonomik zorlukları ve babasının ölümünün ardından iş hayatına 1982 yılında bir kebapçı dükkanında çırak ve bulaşıkçı olarak başladığını ifade etti. Göçenoğlu, şunları söyledi:

"Çırak olarak başladığım meslekte 28 yıl önce kendi iş yerimi açtım. Bir yandan işlerimi büyütmek için çalışmalar yaparken bir taraftan da 'Kebapçı Dursun' markasını dünyaya tanıtmak için yurt dışındaki birçok fuara katılarak bu tadı tanıtma girişiminde bulundum. Bu sayede her yıl 2 milyonun üzerinde yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği Pamukkale'ye gelen turistlerden bir kısmını her gün dükkanımda ağırlamaya başladım ancak corona virüs nedeniyle sadece yerli misafirlerimize hizmet veriyoruz. Yeni normalleşme süreciyle birlikte iş yerimizde gerekli tedbirler eşliğinde müşterilerimizi ağırlıyoruz."

Bu kebap tüm kebaplardan farklı Çatal ve bıçaksız yeniliyor

Kebabı tüketen herkesin ikinci defa muhakkak yine geldiğini anlatan Göçenoğlu, "Kebabımızı çatal ve bıçakla servis etmiyoruz. Bazen müşterilerimiz yanlış algılayabiliyor. Çatal vermediğimiz için tepki gördüğümüz kişilere çatal veriyoruz. Diyoruz ki 'Kebabın yarısını elle, yarısını da çatalla devam edin, bu tadı, bu değişik lezzeti siz burada görebileceksiniz.' diye. Yarısına kadar yediğinde bakıyor ki elle daha lezzetli olduğu için çatalı bırakıp elleriyle yemeye başlıyorlar. Denizli'ye gelen yerli ve yabancı misafirler ile kent sakinlerine ikram ettiğimiz Denizli kebabı, dünyada eşi ve benzeri olmayan eşsiz lezzet haline gelmiştir." dedi.

 

Eda İle Ne Konuştuk? - Sibil ÇetinkayaSempatik tavırları ve giyim tarzı ile birçok kişinin beğenisini kazanan Sibil Çetinkaya, Eda Özdemir'in bu haftaki konuğu oldu.
Astroloji
KOÇ
BOĞA
İKİZLER
YENGEÇ
ASLAN
BAŞAK
TERAZİ
AKREP
YAY
OĞLAK
SAKA (KOVA)
BALIK
Bugün

Hafta sonu olmasında karşın bugün kendinizi daha sorumlu ve kararlı hissedebilirsiniz. Ancak aceleci davranmamak da fayda var.Devamını Oku

Devamını Oku
Bugün

Bugün düşüncelerinizi gözden geçirmeniz ve bağlı olduğunuz alışkanlıklar üzerinde yeniden düşünmek faydalı olacak. Yeni şeyler öğrenmeye açık kalın.Devamını Oku

Devamını Oku
Bugün

Kimi zaman angaryalar ya da beklenmedik sorumluluklar yüzünden kendinizi kriz içinde, zorda hissedebilirsiniz. Kendinize biraz daha yumuşak davranmalısınız.Devamını Oku

Devamını Oku
Bugün

Bugün eşinizle ya da ortaklı konular içinde düşünme gereği hissedebilirsiniz. Özellikle paylaşımlar içinde daha gerçekçi bir tavır içinde olmaya bakın.Devamını Oku

Devamını Oku
Bugün

Bugün önceliklerinizi de iyi belirleyerek çok şey yapabilirsiniz. Ancak işler düşündüğünüzden biraz daha fazla zaman ve enerji gerektirebilir.Devamını Oku

Devamını Oku
Bugün

Aşkta ve sevdiklerinizle ilgili konularda aşırı endişeli ya da kötümser olmamaya bakmalısınız. Kimi zaman zorluklardan güzel şeyler de çıkabilir.Devamını Oku

Devamını Oku
Bugün

Bugün evde ya da ailevi bir konu gereği daha fazla çaba sarf etmek gerekebilir. Pek tembellik yapamayabilirsiniz.Devamını Oku

Devamını Oku
Bugün

Bugün kardeşler ya da yakın çevrenizde olanlarla daha fazla ilgilenme gereği duyabilirsiniz. Düşüncelerinizde daha yapıcı olmanız elinizde.Devamını Oku

Devamını Oku
Bugün

Parasal konular üzerinde daha dikkatli düşünmek ve kimi zaman kötü senaryoları da hesaba katmak gerekebilir. Elinizdekileri daha iyi değerlendirmeye bakmalısınız.Devamını Oku

Devamını Oku
Bugün

Ay burcunuzda ilerlerken şahsi alanda daha duyarlı ve etki altında kalabilirsiniz. Ailevi konular da sizi ciddi düşünmeye itebilir.Devamını Oku

Devamını Oku
Bugün

Bugün zamanınızı daha çok kendi özelinizde geçirebilir ya da psikolojik açıdan içe dönüş yaşayabilirsiniz. Bazı gizli konular da gündeme geliyor olabilir.Devamını Oku

Devamını Oku
Bugün

Arkadaşlar arasında sorumluluk almak ya da bazı hoşnutsuzlukları dile getirmek mümkün. Gelecek yönünde daha ciddi düşünebilirsiniz.Devamını Oku

Devamını Oku
Hafta Hafta Gebelik

Gebeliğinizin kaçıncı haftasındasınız?

Günün Yazıları

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber