Geri Dön

Cantik pide tarifi

Cantık Pide tarifi ve malzemeleri vatandaşlar tarafından araştırma konusu olmaya devam ediyor. Bu akşam ekrana gelecek olan MasterChef yarışmasında Bursa'ya özgü lezzetlerden biri olan Cantık Pide yapılacak. Yarışmayı takip edecek olan yarışmacılar Bursa'ya özgü bir lezzet olan Cantık tarifi ve malzemelerini araştırmaya başladı. Peki Cantık Pide tarifi ve malzemeleri nelerdir? İşte Kolay cantık tarifi...

Cantik pide tarifi
  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 60+ dk (Hazırlanma Süresi)
  • 40 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

1 su bardağı ılık süt
2 su bardağı ılık su
Yarım su bardağı sıvıyağ
1 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket instant kuru maya
1 yumurta beyazı (Sarısı üstüne)
7-8 su bardağı un

Üzerindeki harç için:
300-400 gr kıyma
2-3 adet yeşil biber
1-2 adet kırmızı biber
1 büyük soğan
2-3 dış sarımsak
2 büyük kabuğu soyulmuş domates
1 tutam maydanoz
Tuz, karabiber, pul biber, toz biber, kekik

Üzeri için:
1 yumurta sarısı (3-4 damla su ilavesi yaparsanız daha parlak oluyor)

Cantik Pide Nasıl Yapılır?

Öncelikle harcımızı hazırlayalım.

Karıştırma kabının içine kıymayı koyup kalan malzemeleri rondodan geçirip üzerine ekliyoruz. Baharatı da ilave ettikten sonra harcımız hazır demektir.

Hamur için:

Ilık süt ılık su, şeker ve mayayı yoğurma kabına alıp karıştırıp 5dk bekletin.

Sonra sıvı malzemeleri ekleyip karıştırın.

Ardından unu yavaş yavaş ekleyip en az 5 dk yoğurun.

Yumuşak ve ele yapışan bir hamur elde edilecek.

Sonra üzerini kapatıp 1 saat dinlendirin hamur iki katına çıkınca iki yoğurup maya kokusunu çıkarın.

Elinizi hafif yağlayarak hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar alarak tepsiye dizin.

Bu hamurdan bu ebatlarda toplam 14 adet pide çıkıyor.

Hamurların ortasını bastırarak inceltin, kenarları yüksek kalacak şekilde ayarlayın.

Hazırladığımız harçtan pidelerin ortasına bolca koyup yayın.

10-15 dk tepside dinlendirip yumurta sarısını sürdükten sonra 190° inceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin

 

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber