Geri Dön

Chopstick Nasıl Tutulur, Nasıl Kullanılır? Chopstick Kullanma Rehberi...

Japon mutfağına meraklı biriyseniz Japon yemek çubuklarının nasıl kullanılacağını da öğrenmek istersiniz. Dünya mutfağında kendine önemli bir yer edinmiş olan chopstick ismi ile de bilinen yemek çubukları, sadece Japonya'da değil pek çok Asya mutfağında sıkça kullanılır. Asya mutfaklarının demirbaşı olan chopstick, aynı zamanda önemli bir gastronomi kültürü olarak biliniyor. Chopstick nasıl tutulur, nasıl kullanılır? İşte, tüm detaylar.

Chopstick Nasıl Tutulur, Nasıl Kullanılır? Chopstick Kullanma Rehberi...

Daha önce çubuk kullanarak hiç yemek yememiş olan biri için ilk başta kullanması zor gibi görünse de chopstick ile yemek yemeyi öğrendikten ve birçok defa pratik yaptıktan sonra oldukça kolay bir şekilde yemek yiyebilirsiniz.

Haberin Devamı

Chopstick Nasıl Tutulur?

Önemli bir iş yemeğinde ya da özel davetlerde chopstick kullanmanız gerekiyor ama daha önce kullanmadığınız için çekiniyorsanız chopstick kullanmayı öğrenmeniz gerekir. Yemek çubukları Japonya'da hash olarak adlandırılıyor. Bu çubukların dünya mutfağındaki evrensel ismi ise, chopsticktir. Chopstick şu şekilde tutulur;

Başparmağınız yukarı bakacak şekilde birisi ile el sıkışacakmışsınız gibi elinizi uzattıktan sonra çubuklarınızdan altta olan kısmı, başparmağınız ile elinizin geri kalanı arasında yer alan boşluğa ucu ortaya bakacak şekilde yerleştirmeniz gerekir. Solak olsanız bile yemek çubuğunu sağ eliniz ile tutmanız gerektiğini unutmamalısınız.

Serçe parmağınızı ve yüzük parmağınızı aşağı doğru bükerek ve yüzük parmağınızı alt çubuğun altına sokarak çubuğu hareket edemeyecek bir hale getirmeniz gerekir.

Haberin Devamı

Chopstick Nasıl Kullanılır?

Chopstickleri doğru bir şekilde tuttuktan sonra şu şekilde kullanmanız gerekir;

Üst çubuğu işaret parmağınızın ve baş parmağınızın uçları arasında tutarak orta parmağınızı yemek çubuğunun altına getirmeniz gerekir. Yemek çubuğunun işaret parmağınız, başparmağınız ve orta parmağınız arasına kalem tutar gibi yerleştirmeniz gerekir.

Yiyecekleri doğru bir şekilde kavramak için üst çubukları aşağı ve yukarı doğru hareket ettirmeniz gerekir.

Chopstick Kullanma Rehberi

Chopstick ile restoranda çalışan birini kesinlikle işaret etmemeniz gerekir. Yemek çubuklarınızı birbirine sürtmemeniz gerekir.

Tabağınızla oynamamalı ve chopstick ile tabağınızı hareket ettirmemelisiniz.

Yemek yemeye ara verdiğinizde çubuklarınızı bir araya getirip çubuğun üstü sola bakacak şekilde tabağınızın önüne koymalısınız.

Çubuklarınızı X şeklinde tabağınıza bırakmamanız gerekir. Çünkü bu işaret ölümü çağrıştıran bir işaret olarak bilinir.

Eda İle Ne Konuştuk? - Sibil Çetinkaya Sempatik tavırları ve giyim tarzı ile birçok kişinin beğenisini kazanan Sibil Çetinkaya, Eda Özdemir'in bu haftaki konuğu oldu.
Yazarlar

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber