Geri Dön

Sebzeli tavuk sarma tarifi

2 - 3 yaş ve sonrası çocuklarınız için özel bir yemek yapmak istiyorsanız bu tarif tam size göre...

Sebzeli tavuk sarma tarifi
  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 50 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 30 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

8 adet ince dövülmüş, sarma için hazırlanmış tavuk göğüs eti (organik tavuk mümkünse)
250 gr. ıspanak
2 adet soğan
1 diş sarımsak
8 çorba kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı toz tatlı biber
1 tatlı kaşığı kekik
8 adet mantar
1 adet kırmızı kapya biber
1 küçük kabak
1 adet küçük havuç
1 adet küçük patates
yeteri kadar tuz
8 ince dilim taze kasar
6 çorba kaşığı su
1/2 çorba kaşığı domates salçası

Sebzeli Tavuk Sarma Nasıl Yapılır?

6 çorba kaşığı zeytinyağı,1 diş sarımsak,1 adet soğan rendesi, tatlı toz biber ve kekiği harmanlanır.

Tavuklar hazırlanan marinasyona eklenir ve buzdolabında 3-4 saat dinlendirin.

Sebzeli tavuk sarma Sebzeli İç:

Tavaya 2 çorba kaşığı zeytinyağı koyulur. İnce doğranmış soğan eklenir 3-4 dakika sotelenir.

Küçük doğranmış kapya biber eklenir.

Rendelenmiş havuç eklenir ve ardından 3-4. dakika sonra rendelenmiş kabak ve küçük doğranmış mantarlar ile rendelenmiş patates, sarımsak, ince doğranmış ıspanak, tuz ilave edilir. 4-5 dakika pişirilir. Soğumaya bırakılır.

Tavuklar tek tek marinasyondan çıkartılıp içlerine hazırlanan sebzeli içten koyulur.

Her bir tavuğa ince 1 dilim taze kasar eklenir,rulo şeklinde sarılır ve fırın kabına dizilir.

Üzerine marine edilen sos, 6 yemek kaşığı su ve ½ çorba kaşığı salça ile karıştırılarak dökülür.

Önceden 180 derece ısıtılmış fırında 25-30 dakika pişirilir.

Yrd. Doç. Dr. Enver Mahir Gülcan’ın notu:

Tavuğun pişirme ve tüketme koşullarına dikkat etmek gerekir. Pişirme sırasında, pişirme yöntemi ve koşullarına bağlı olarak bazı vitaminlerde kayıp olabilir. Vitamin B6 ve pantotenik asit pişirme suyuna geçerek azalabilir bu sebeple tavuk suyunu dökmeyin, mutlaka değerlendirin.
Pişmiş tavuk etinin besleyici değeri yeniden ısıtılması ile az da olsa bir miktar azalma gösterir. Tekrar tekrar ısıtmaktan kaçının, mümkün olduğunca pişirir pişirmez yemeye özen gösterin.

www.kidsgourmet.com.tr

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber