Kültür Sanat Daha Çok Onlar Yaşamalıydı/ Nail V./ Scala Yayınları/ 173 sayfa

Daha Çok Onlar Yaşamalıydı/ Nail V./ Scala Yayınları/ 173 sayfa

17.12.1996 - 00:00 | Son Güncellenme:

Daha Çok Onlar Yaşamalıydı/ Nail V./ Scala Yayınları/ 173 sayfa

Daha Çok Onlar Yaşamalıydı/ Nail V./ Scala Yayınları/ 173 sayfa

"Onları hep birer birer/ tanıyorum./ Onlarla yan yana,/ Boyanamadığım diye kana/ Kendi kendimden utanıyorum./ Daha çok onlar yaşamalıydı,/ Daha çok onlar haketmişlerdi bunu./ Daha çok onlar bilirlerdi/ Yaşamanın ne olduğunu./ Ben onlardan öğrendim/ Sevmeyi sevilmeği/ Bana onlar öğrettiler..."

Dünyada bile yeni sayılabilecek olan Fikri Mülkiyet Hakları, özellikle Türkiye'de oldukça yeni bir kavram. Türkiye'nin AB ile Gümrük Birliği'ne girmesi sonucunda Fikri Mülkiyet Hakları kullandığımız bilgisayardan yediğimiz peynirlere keder yaşamımızın her alanında ortaya çıkıyor. Kitap, bu kavramı tanıtırken konunun inceliklerini de ortaya çıkarıyor.

Günışığı Kitaplığı, çocuklar için "Ala Kitapları" dizisini yayımlamaya başladı. Ala, Anadolu'nun üstündeki "Gökkuşağı Evi"nde yaşayan fantastik bir çocuk kahraman. Aşağıda seyrettiği bu büyülü ülkeyi dostları Bilge Yağmur ve Deli Rüzgar'in dilindens dinleyerek büyüyen Ala, Anadolu'yu gezerek, görerek tanımak ister...

Sanat Kitabı, içindeki farklı görüşleri, ideolojileri, okulları ve teknikleriyle sanatı inceleyen, sanatın ortaçağdan günümüze kadar olan öyküsünü anlatan kapsamlı bir antoloji. 500 ünlü ressam ve heykeltraşın eserlerinden tipik birer örnekle yer aldığı Sanat Kitabı, "The Art Book"un Türkçe baskısı.

Gani Müjde, Milliyet'teki köşesinden de takip ettiğiniz gibi, her yazdığıyla yüzünüzde uzun süre kalan tebessümler bırakıyor. İşte aklına takılan sorulardan bazısı: "Şeytan kulağına kurşun derken tahtaya vurmak şart mı? Ya adam Ereğli demir çelik fabrikasında çalışıyorsa nereye vuracak", "En büyük asker bizim asker diyerek yakınlarınıza yalakalık ederken geride kalan 499 bin 499 vatan evladına hakaret etiğinizin farkında mısınız? Diğer askerler büyük değil mi yani?"...

Yazarlar