Kültür Sanat Film Festivali coşkusu başladı

Film Festivali coşkusu başladı

05.04.2008 - 00:00 | Son Güncellenme:

27. Uluslararası Film Festivali’nin açılış töreni Lütfi Kırdar Kongre Sarayı’nda son derece kalabalık bir davetli topluluğunun katılımıyla gerçekleştirildi. Programın sunuculuğunu Cansu Dere ve Memet Ali Alabora yaptı.

Film Festivali coşkusu başladı

ALİN TAŞÇIYAN

Festivali düzenleyen İstanbul Kültür ve Sanat Vakfı Yönetim kurulu Başkanı Şakir Eczacıbaşı, açılış programında festival programının ana hatları ile önemli etkinliklerini anlattı. Açılış konuşması için sahneye davet edilen İstanbul Valisi Muammer Güler ise bir sürpriz yaparak İstanbul’un kültür ve sanat hayatına yaptığı katkılardan ötürü Eczacıbaşı’na bir teşekkür plaketi verdi.
Şevval Sam’ın şarkılarıyla renk kattığı gecede, onur ödüllerinin verilmesi bütün salonu nostalji ve duyguya boğdu. Yeşilçam’ın 3 önemli aktörü Ekrem Bora, Ediz Hun ve İzzet Günay’ın filmlerinden büyük bir başarıyla derlenen görsel sunumlar bütün salonu Yeşilçam’ın altın çağına götürdü.

Zarafet ve dayanışma
Gümüş saçlı beyefendiler olan 3 aktörün geçmişte başrolleri paylaştıkları Türk sinemasının sultanı Türkân Şoray’ın elinden ödüllerini almaları ise apayrı bir duygusallıktı. Aynı dönemi aynı setleri paylaşmış meslektaşların zarafet ve dayanışması göz yaşarttı.
Gecenin, doruk noktası ise Alabora’nın deyişiyle 'siyah gözleri rüyaları süsleyen’ Cladia Cerdilane’nin “Yaşam Boyu Başarı” ödülü almasıydı. Sanat yaşamının 50.yılını kutlayan Cardilane, Diskonti ve Fellini başta olmak üzere dünya sinemasının önde gelen yönetmenleriyle çalışmış ve başarıdan başarıya koşmuş bir aktrist olarak coşkuyla alkışlandı.