Geri Dön

Günün iftar menüsü: 30. gün

2020 Ramazan Ayı'nın son iftar menüsünü sizinle paylaşıyoruz. 30. gün iftar menüsünde; topalak çorbası, pastırmalı humus, çökertme kebabı ve haşhaşlı revani tarifleri bulunuyor. İşte 30. gün iftar menüsü...

Günün iftar menüsü: 30. gün

30. gün son iftar menüsünde çorba olarak; topalak çorba, ara sıcak olarak; pastırmalı humus ana yemek olarak; çökertme kebabı ve haşhaşlı revani tariflerini paylaştık. Yapım aşamaları çok basit olan bu tarifleri, günün son iftar menüsünde bulundurmayı ihmal etmeyin. İşte 30. gün iftar menüsü...

Çorba: Topalak çorbası

Günün iftar menüsü: 30. gün

-500 gram iri doğranmış dana eti
-1 su bardağı haşlanmış nohut
-1 adet kuru soğan
-2 diş sarımsak
-2 yemek kaşığı domates salçası
-1 tatlı kaşığı kuru nane
-2 çay kaşığı tuz
-2 litre su
-1/2 çay bardağı zeytinyağı

Köftesi için:

-2 su bardağı köftelik bulgur
-1/2 su bardağı irmik
-1 adet yumurta
-1,5 su bardağı su
-1 yemek kaşığı domates salçası
-1/2 çay bardağı un
-2 çay kaşığı tuz
-1 çay kaşığı pul biber
-1 çay kaşığı kimyon
-1 çay kaşığı kuru nane

Nasıl yapılır?

-Öncelikle etleri düdüklü bir tencereye koyun ve üstüne 1 litre su ilave ederek ocağa alın. Bu şekilde yaklaşık 20 dakika etleri pişmeye bırakın.
-Et pişerken köfteleri hazırlayın. Köfte için gerekli olan bulgur ve irmiği bir kaba alın ve üstüne 1,5 su bardağı sıcak su dökün, hafifçe karıştırıp yaklaşık 10 dakika kabarmaya bırakın.
-Ardından yumurta, salça, un ve baharatlarını ilave ederek güzelce yoğurun.
-Yoğurduğunuz bu bulgurlu harçtan, fındık büyüklüğünde olacak şekilde elinizle yuvarlayarak minik minik köfteler yapın. Hazırladığınız köfteleri bir kenara alın.
-Derin bir tencereye yağı alın ve yağ kızınca ince ince doğradığınız soğan ve sarımsakları ilave ederek, soğanlar pembeleşene dek kavurun.
-Ardından salça ve kuru naneyi ekleyin, bir süre daha kavurun.
-Tencereye haşladığınız etin suyunu ve 1 litre daha ilave edin, baharatlarını da ekleyip kaynamaya bırakın.
-Kaynamaya başlayınca içine etleri, haşlanmış nohutu ve hazırladığınız bulgur köftelerini ilave edin ve bu şekilde de kaynamaya başladıktan sonra altını kısarak yaklaşık 20 dakika kadar pişirin.
-Piştikten sonra ocaktan alıp sıcak sıcak servis edin.

Ara sıcak: Pastırmalı humus

Günün iftar menüsü: 30. gün

Malzemeler:

-1,5 su bardağı haşlanmış nohut
-1/2 çay bardağından biraz fazla tahin
-2 dış sarımsak
-1 çay kaşığı kimyon
-1 /2 limon suyu
-Tuz , biraz koyuluğunu açmak için ya nohudu haşladığınız su veya ılık su
-2 yemek kaşığı zeytinyağı

Üzeri için:

-Pastırma
-Tereyağı
-Pul biber

Nasıl yapılır?

-Yukarıdaki bütün malzemeyi robota koyup yoğunluğunu su ile hafif açarak macun kıvamında iyice çekin.
-Daha sonra servis tabağına yerleştirin.
-Pastırmaları tereyağı ve pul biberde biraz kızdırın.
-Humusun ekleyin ve daha sonra servis edin.

Ana yemek: Çökertme kebabı

Günün iftar menüsü: 30. gün

Malzemeler:

-250-300 gram jülyen kesilmiş et
-2 yemek kaşığı sıvı yağ
-2 diş sarımsak
-1 çay kaşığı tuz

Sos için:

-4 yemek kaşığı yoğurt
-2 diş sarımsak
-1 fiske tuz
-4 adet orta boy patates
-1 çay kaşığı tuz (patatesler için)
-1 kaşık domates biber sosu ya da saçla

Nasıl yapılır?

-Etler düdüklüye alınır harlı ateşte suyunu salıp çekene kadar kavrulur.
-Suyunu çekince sıvı yağ ve ezilmiş 2 diş sarımsak eklenip 1-2 tur çevrilip su eklenir ve kapatılır.
-Etler yumuşayıp suyunu çekene kadar pişirilir.
-Bu sırada patatesler ince halka kesilip kibrit çöpü şeklinde doğranıp hazır edilir.
-İçerisine tuz ekleyip kızgın yağda kızartılır ve büyük servis tabağına alınır.
-Yoğurt, ezilmiş sarımsak ve bir fiske tuz bir kapta çırpılır patatesler üzerine gezdirilir.
-Bir cezvede salça ve yağ kızdırılıp yoğurt üzerine gezdirilir.
-İsterseniz domates rendesi pişirilip ya da domates püresi aynı şekilde kavrulup dökülebilir.
-Suyunu çeken etler kızarmaya başlayınca birkaç tur kavrulup altı kapatılır ve domates sosunun üzerine pişmiş etler konulur.

Tatlı: Haşhaşlı revani

Günün iftar menüsü: 30. gün

Malzemeler:

Hamuru için;

-4 adet yumurta
-3/4 su bardağı toz şeker
-1/2 su bardağı sıvı yağ
-1/2 su bardağı yoğurt
-1 adet orta boy rendelenmiş portakal kabuğu
-3/4 su bardağı haşhaş tohumu
-1/2 su bardağı irmik
-2 su bardağı un
-1 paket kabartma tozu

Şerbeti için;

-2 su bardağı toz şeker
-2 su bardağı su
-4 damla taze sıkılmış limon suyu

Nasıl yapılır?

-Tatlı sıcak, şerbet soğuğa yakın kıvamda olacağından şerbet hazırlığı için; ölçülü toz şeker ve suyu tencereye alın.
-Şeker taneleri eriyene kadar tahta bir kaşıkla karıştırdığınız şerbet karışımını, kısık ateşte şurup kıvamına gelene kadar kaynatın.
-Kaynayıp koyulaşan şerbet karışımına birkaç damla limon suyu ekleyip ocaktan alın. Soğuması için bir kenarda bekletin.
-Revani hamurunu hazırlamak için; oda sıcaklığında beklettiğiniz yumurtaları karıştırma kabına alın. Toz şeker ilavesiyle, pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın.
-Sıvı yağ, yoğurt ve rendelenmiş portakal kabuğu eklediğiniz tatlı hamurunu karıştırma işlemini sürdürün.
-Haşhaş tohumu ve irmik ekleyip elenmiş un ve kabartma tozunu katın.
-Pürüzsüz bir kıvam alan tatlı hamurunu ısıya dayanıklı ve yağlanmış bir kalıba dökün. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında, 40-45 dakika pişirin.
-Fırından çıkan revaninin ilk sıcaklığı geçtikten sonra ılımış şerbeti üzerine dökün ve şerbeti çekene kadar bekleyin.
-Ardından dilimleyip servis edin.

Afiyet olsun.

 

Kanser ve Beslenme | Sağlık Sohbetleri - Cnnturk.comCnnturk.com'da yepyeni bir sağlık programı başladı. Moderatörlüğünü Elif Tümen'in yaptığı Sağlık Sohbetleri programında bu haftanın özel konusu "Kanser ve Beslenme". Tıbbi Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Erdem Göker ve Tıbbi Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Şuayib Yalçın kanser ve besleme ilişkisinin yanı sıra kanser hastalarının tedavisinde beslenmenin önemini, klinik beslenmenin tedavi başarısına etkisi ve kanserli hastaların hayat kalitesi üzerindeki etkisini anlatıyor. (Sponsorlu İçerik)

Astroloji

KOÇ
BOĞA
İKİZLER
YENGEÇ
ASLAN
BAŞAK
TERAZİ
AKREP
YAY
OĞLAK
SAKA (KOVA)
BALIK
Bugün

Bugün yazışmalar, sohbetler ve yaratıcı uğraşlar açısından oldukça destekleyici olabilir. Yakın çevrenizde çok daha etkin olabilirsiniz. Yine de aceleci olmamalısınız.Devamını Oku

Devamını Oku
Bugün

Bugün kişisel yeteneklerinizi daha iyi değerlendirebilirsiniz. Ancak parasal konular ve harcamalar üzerinde durma gereği var. Kaynaklarınıza dikkat edin.Devamını Oku

Devamını Oku
Bugün

Bugün Ay burcunuzda ilerlerken, şahsi konulara daha çok zaman ayırabilirsiniz. Ailevi işler ve evinizi ilgilendiren konularla daha yakından ilgilenebilirsiniz. Aceleci olmamalısınız.Devamını Oku

Devamını Oku
Bugün

Bugün endişe ve huzursuzluklarınızı anlamaya çalışmalısınız. Kimi zaman parasal bir konunun ya da güven kaybının yaratabileceği huzursuzluklar olabilir. Korkulara dikkat.Devamını Oku

Devamını Oku
Bugün

Bugün gelecek yönünde olumlu düşünmek daha kolay olabilir. Ailevi bir konuda ya da sevdiklerinizle ilgili bir alanda çok şey yapabilir ve yeni planlar yapabilirsiniz.Devamını Oku

Devamını Oku
Bugün

Bugün sorumluluklar ya da sizi meşgul eden şeyler daha fazla öne çıkabilir. Maddi konularda daha az üsteleyici olmaya çalışmalısınız.Devamını Oku

Devamını Oku
Bugün

Bugün daha akıcı koşullar ve olumlu duygular içinde olabilirsiniz. Düşünsel ya da eğitsel imkanlar sayesinde çok şey kazanabilirsiniz.Devamını Oku

Devamını Oku
Bugün

Ortaklı bir konu, bir beklenti sizi daha huzursuz edebilir. İlişkilerde aradığınız güveni bulabilmek için kendinizi yıpratmamaya çalışmalısınız. Akışta kalmaya bakın.Devamını Oku

Devamını Oku
Bugün

Bugün Ay karşıt burcunuzda ilerlerken başkalarına daha odaklı ve hassas olabilirsiniz. Parasal bir iş ya da anlaşma da sizi meşgul edebilir. Duygusal yüzleşmeler mümkün.Devamını Oku

Devamını Oku
Bugün

Bugün enerjinizi daha iyi kullanmaya gayret edebilirsiniz. Ancak düşüncelerinizi toparlamak ve daha pratik davranmak da gerekiyor.Devamını Oku

Devamını Oku
Bugün

Bugün aşkta ve sevdiklerinizle ilgili konularda daha pozitif olabilirsiniz. Hayatın pozitif yönlerine zaman ayırmaya çalışmalısınız. Harcamaları arttıran durumlar da mümkün.Devamını Oku

Devamını Oku
Bugün

Bugün evle ilgili konular, evde yapılabilecek işler var. Toprağa ya da ailenize ilişkin konular için daha çok çaba sarf edebilirsiniz. Duygusal hassasiyetler de söz konusu.Devamını Oku

Devamını Oku
Hafta Hafta Gebelik

Gebeliğinizin kaçıncı haftasındasınız?

Günün Yazıları

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber

Türkiye’nin haber yaşam platformu Milliyet Dijital yenilendi!

Uygulama ile devam et, gündemi kaçırma!

Şimdi DeğilHemen Keşfet