Tatil Jurassic Land'de kazı yapın, ödül kazanın!

Jurassic Land'de kazı yapın, ödül kazanın!

08.12.2011 - 11:50 | Son Güncellenme:

JURASSIC LAND mağaralarında kazı çalışması yapan çocuklara ödül yağıyor… Forum İstanbul AVM’ de 10 bin m2 alan üzerine kurulmuş olan Jurassic Land, çocukları eğlendirirken eğitiyor.

Jurassic Landde kazı yapın, ödül kazanın

“Forum İstanbul inşaatı temel çalışmaları sırasında bulunan kemikler üzerinde yapılan araştırmalar sonucunda kazı çalışmaları derinleştirilerek yer kabuğunun 210 km altında bir iç deniz keşfedildi. İç denizde yapılan araştırmalar sırasında 65 milyon yıl önce yok olduğunu sandığımız Dinozorların yaşadığı bir adaya rastlandı. Bu keşfin yarattığı şok üzerine onlarca ülkeden yüzlerce bilim adamı bir araya geldi ve bir bilim merkezi oluşturuldu.”


Senaryosu üzerine kurulu Jurassic Land’ in, müzesinde bulunan mağaralarda kazı çalışması yapan çocuklara “Kaşif Paleontolog Sertifikası “veriliyor.


Çocukların araştırma ve bilgiye ulaşma becerilerini geliştirme amaçlı hazırlanan Paleontolog sertifikalarının üzerinde yer alan numaralarla sertifika alan çocuklara periyodik olarak yapılan çekilişlerle hediyeler veriliyor..


Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından müze statüsü verilen Jurassic Land’ de 65 milyon yıl önce yok olan dinozorlar gerçek boyutları ile sergilenirken, genç tiyatro sanatçılarının canlandırmaları ile döneme ait bilgiler veriliyor. Açıldığı günden bu yana özellikle eğitimcilerin olumlu yaklaşımı sonucu okulların ve çocuklarına farklı bir gün yaşatmak isteyen ailelerin yoğun ilgisiyle karşılaşan Jurassic Land aynı zamanda Türkiye'de eğitim ve eğlenceyi harmanlayan ilk tema park özelliği taşıyor.