05.01.2016 - 17:09 |
Süt reçeli tarifi
Süt reçelini sadece kahvaltılık olarak değil cheesecake, ekler, pankek gibi tatlılarınıza sos olarak da kullanabilirsiniz. İşte tatlı mı tatlı süt reçeli tarifi

Süt reçeli malzemeleri:
1 litre tam yağlı süt
1 bardak şeker
1 vanilya çubuğu
1 çay kaşığı karbonat
Süt reçeli hazırlanışı:
Orta ateşteki tencereye süt, şeker ve vanilya çubuğunu alıp şeker eriyene kadar karıştırın. Süt kaynamaya başlayınca karbonatı ekleyip tencerenin altını iyice kısın. Sürekli karıştırarak 1 saat kadar pişirin.
Vanilya çubuğunu tencereden alıp kısık ateşte ara ara karıştırarak 3 saat daha pişirin. Rengi ve kıvamı koyulaşınca altını kapatın ve bir süre çırpın.
Kavanoza boşalttığınız reçelin soğumasını bekledikten sonra ağzını kapatıp buzdolabında muhafaza edin.
Afiyet olsun