Geri Dön

Tiramisu Ne Demek? Tiramisu Hangi Ülkeye Ait Bir Tatlıdır?

Severek ve beğenerek yediğimiz birçok tatlı çeşidi bulunmaktadır. İster sütlü, ister şerbetli, iste kakaolu hepsi birbirinden lezzetli enfes tatlılardır. Gerek yöresel lezzetlerimiz gerekse de başka ülkelerin lezzetleri yediden yetmişe beğenilerek tüketilmektedir. Bu lezzetlerden bir tanesi de tiramisu tatlısıdır. Tiramusu nasıl yapılmaktadır? Hangi tatlı grubuna girmektedir? Hangi ülkenin lezzetlerindendir? Tiramisu hakkında bilinmeyenleri sizler için derledik.

Tiramisu Ne Demek? Tiramisu Hangi Ülkeye Ait Bir Tatlıdır?

Tiramisu kremalı tatlılar grubuna girmektedir. Ayrıca İtalyan tatlısı olarak karşımıza gelmektedir. Ülkemizde de severek tüketilmektedir. Çünkü üzerine Türk kahvesi de eklenebilmektedir.

Haberin Devamı

 Tiramisu Ne Demek?

 Bu tatlının ismi İtalyanca tira mi su kelimelerinden oluşmaktadır. Anlamı da hadi beni kendime getir, beni yukarılara çek manasına gelmektedir. Bu bağlamda insanlara neşe veren bir tatlı olarak düşünülmektedir.

 Tiramisu Hangi Ülkeye Ait Bir Tatlıdır?

 Tiramisu İtalyan tatlısıdır. Krema, bisküvi kek, kakao, şeker, sıcak su ve kahveden yapılmaktadır. Zararı fazla olmayan gayet hafif bir tatlıdır. Yapımı ve servisi oldukça kolaydır. Kremanın kahve ile buluşması apayrı bir tat oluşturmuştur. Bu bağlamda pastane ve kafelerde kendine yer bulan bir tatlı çeşididir.

Eda İle Ne Konuştuk? - Sibil Çetinkaya Sempatik tavırları ve giyim tarzı ile birçok kişinin beğenisini kazanan Sibil Çetinkaya, Eda Özdemir'in bu haftaki konuğu oldu.
Yazarlar

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber