Geri Dön

Zeytinyağı Çeşitleri Nelerdir? Zeytinyağlarının İsimleri Ve Özelikleri

Zeytinyağı en çok tercih edilen yağlardan bir tanesidir. İnsan sağlığına oldukça faydası bulunan zeytinyağının çeşitleri de araştırılmaktadır. Zeytinyağı çeşitleri internette son günlerde en çok araştırılanlar arasına girmeyi başarmıştır. Zeytinyağının birçok çeşidi bulunmaktadır. Peki zeytinyağı çeşitleri nelerdir? Zeytinyağlarının isimleri ve özellikleri nelerdir? İşte zeytinyağı çeşitleri ile ilgili tüm detaylar...

Zeytinyağı Çeşitleri Nelerdir? Zeytinyağlarının İsimleri Ve Özelikleri


Zeytinyağı besin değerleri bakımından çok yüksektir. Bundan dolayı zeytinyağının tüketimi de doktorlar tarafından önerilmektedir. Zeytinyağı vücudun ihtiyaç duyduğu besin değerlerini karşılamaktadır. Yemeklerde de kullanılmaktadır.

Zeytinyağı Çeşitleri Nelerdir?

1) Natürel Zeytinyağı

Haberin Devamı

Doğal zeytinyağı olarak da bilinmektedir. Zeytin ağacından elde edilen natürel zeytinyağı 32 derecelik ısıl ortamlarda elde edilen bir zeytinyağıdır. Fiziksel işlemler ile elde edilen natürel zeytinyağı en çok tüketilen zeytinyağı çeşitleri arasında değerlendirilmektedir.

2) Natürel Sızma Zeytinyağı

Direkt olarak tüketime uyun olan bir zeytinyağı çeşididir. Serbest yağ asitliği ile 100 gram ila 0.8 gram arasında değişen bir zeytinyağı çeşididir. Natürel sızma zeytinyağı çiğ olarak daha fazla tüketilmektedir. Salata ve kahvaltılarda natürel sızma yağ sıklıkla kullanılmaktadır.

3) Natürel Birinci Zeytinyağı

Direkt tüketime uygun olan bir diğer zeytinyağı çeşidi olarak bilinmektedir. Rafinasyon için en uygun zeytinyağı çeşitleri arasında yer almaktadır. Rafine işlemine uğramadan doğrudan tüketilmesi uzman kişiler tarafından önerilmektedir.

4) Rafine Zeytinyağı

Haberin Devamı

Rafine edilmiş zeytinyağlarıdır. Her 100 gramda 0.3 gramdan fazla olmayan yağ oleik asit cinsinden olan zeytinyağlara genel olarak verilen isimdir. Rafine zeytinyağı kızartma çeşitlerinde ya da börek tatlı çeşitlerinde kullanılması daha uygun olarak bilinir.

Zeytinyağların İsimleri ve Özellikleri

1) Riviera Zeytinyağı

Naturel zeytinyağı ile doğrudan tüketime uygun olan zeytinyağlarına riviera zeytinyağı denilmektedir. Riviera zeytinyağı tencere yemeklerinde ve salatalarda kullanılması önerilir. Serbest yağ asitliği ile oleik asit cinsinden oluşan riviera zeytinyağı en çok kullanılan zeytinyağı çeşitlerinden bir tanesidir. 100 gramda 1.0 gramdan fazla olmayan zeytinyağı çeşididir.

2) Çeşnili Zeytinyağı

En sık tüketilen zeytinyağı çeşitlerinden bir tanesi olarak bilinmektedir. Sebze ve meyvelerin ilave edilmesi ile ortaya çıkan bir zeytinyağıdır. Çeşnili zeytinyağı daha çok çiğ şekilde tüketilir. Kahvaltılar da ya da salatalarda kullanılır.

3) Organik Zeytinyağı

Talebi en yüksek zeytinyağları arasında yer almaktadır. Doğal hali ile tüketilme özelliği bulunmaktadır. Organik zeytinyağı doğrudan tüketiciye ulaştırılan ham haliyle sunulmaktadır. Sıcak yemeklerde ve sulu yemeklerde sıklıkla kullanılmaktadır. Organik zeytinyağı aynı zamanda salatalarda ve soslarda da kullanılır. Organik sertifikası alarak tüketici ile buluşturulan zeytinyağlarıdır.

 

Eda İle Ne Konuştuk? - Sibil Çetinkaya Sempatik tavırları ve giyim tarzı ile birçok kişinin beğenisini kazanan Sibil Çetinkaya, Eda Özdemir'in bu haftaki konuğu oldu.
Yazarlar

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber