03.07.2023 - 00:00 | Son Güncellenme:

T.C. SARIVELİLER ASLİYE HUKUK MAHKEMESİ KAMULAŞTIRMA İLANI

.

2942 Sayılı Kamulaştırma Kanunun 10.maddesi gereğince ilandır.
1)-Davacı DEVLET SU İŞLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ DSİ 4. BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ tarafından aşağıda ili, ilçesi, ada ve parsel numarası, vasfı, malikleri ve kamulaştırma miktarları belirtilen taşınmaz sahipleri aleyhine Kamulaştırma Kanunun 10.maddesi uyarınca bedelin mahkemece tespiti ve tescilini talep etmişlerdir.
2)-Dava konusu taşınmazlara ilişkin bilgiler kamulaştırması yapılan kısımların yüzölçümleri aşağıda belirtilmiştir.
3)-Kamulaştırma DEVLET SU İŞLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ DSİ 4. BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ tarafından yapılmaktadır.
4)-İlgili kişiler tebligat veya ilan tarihinden Kamulaştırma Kanunun 14.maddesi uyarınca 30 gün içinde kamulaştırma işlemlerine karşı idari yargıda iptal veya Adli Yargıda maddi yazım hatalarına karşı düzeltim davası açabilirler.
5)-Kamulaştırmaya karşı açılacak davalarda husumetDEVLET SU İŞLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ DSİ 4. BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ'ne yöneltilecektir.
6)-Kamulaştırma Kanunun 14.maddesinde öngörülen sürede Kamulaştırma işlemine karşı İdari Yargıda dava açanların dava açtıkları ve yürütmenin durdurulması kararını belgelendirmedikleri takdirde Kamulaştırma işleminin kesinleşeceği ve mahkememizce tespit edilen kamulaştırma bedeli üzerinden taşınmaz mal üzerinde kamulaştırmayı yapan idareye mülkiyet hakkının tescil edileceği,
7)-Mahkememizce tespit edilen Kamulaştırma bedelinin Halkbankası Sarıveliler Şubesineyatırılacağı,
8)-Konuya ve taşınmaz malın değerine ilişkin tüm savunma ve delillerin ilan veya tebliğ tarihinden itibaren 10 gün içerisinde mahkememizin aşağıda belirtilen dosya esas numarasına göre yazılı olarak bildirilmesi gerektiği,
9)-Duruşmanın 18/07/2023günüsaat 13:50'de yapılacaktır. Bu ilanın davalıya aynı zamanda ilanen tebligat niteliğinde olduğu ilanen duyurulur.

Dosya No Davalı İl/İlçe/
Köy-Mahalle
Ada/Parsel Nitelik Kamulaştırılacak alan/m2
2023/71 Halil ÇEVİK Karaman/Sarı-
veliler/Çukurbağ
424 Ada 4 Parsel Kanal 406,23 m²

#ilangovtr

Basın no : ILN01853481