Sigorta 13 milyon katılımcı ‘özel emekli’ oldu

13 milyon katılımcı ‘özel emekli’ oldu

23.11.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Türkiye Sigorta Birliği Başkanı Atilla Benli, “Özel emeklilik sistemi için önemli bir eşik olan 200 milyar lira fon büyüklüğü ile 13 milyon katılımcı sayısının yıl bitmeden aşılmasının mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

13 milyon katılımcı ‘özel emekli’ oldu

Türkiye Sigorta Birliği (TSB) Başkanı Atilla Benli, 31 Ekim 2021 tarihli Emeklilik Gözetim Merkezi’nin (EGM) verisine göre BES’te gelinen seviyelerin gurur ve mutluluğunu yaşadıklarını belirtti. Özel emeklilik sisteminde 2021 yılı bitmeden iki önemli hedefe ulaşıldı. Sistemde fon büyüklüğü 200 milyar TL’nin üzerine çıktı. 2013 yılından bu yana uygulanan devlet katkısı, 2017 yılında başlayan ‘otomatik katılım’ ve yalnızca 5 aydır uygulanan ‘18 yaş altına BES’in oluşturduğu ilgi ile birlikte 13 milyon katılımcı sayısı aşıldı.

Haberin Devamı

TSB Başkanı Atilla Benli, özel emeklilik sisteminde hedef olarak görülen seviyelerin aşılmasına yönelik açıklamalarda bulundu.

“2003 yılında ülkemiz finans sistemine dahil olan BES’in 18 yıl sonunda bizler için çok önemli görülen 200 milyar TL fon büyüklüğünün aşılması bizleri gururlandırdı” diyen Benli, ulaşılan bu seviyenin ‘yeni rekorlar’ için önemli bir motivasyon kaynağı olacağını söyledi.

TSB Başkanı Benli, BES’in ilk yıllarında uzak bir hedef olarak görülebilecek seviyeye yaklaşık 18 yılda ulaşılabilmesinde, ‘devlet katkısı’nın büyük bir itici güç olduğunu vurguladı.

Benli, “15 şirketimiz, katılımcılarına en iyi hizmeti vermek için yoğun bir şekilde ve büyük bir özveriyle çalışıyor.

Devletimiz ise teveccühlerini bizlere her zaman hissettiriyor. 13.1 milyon katılımcı sistemden faydalanırken artık şunu çok net görüyoruz ki, BES ülkemizin her köşesinde bilinir düzeyde ve finans sistemimiz içinde en güvenilir tasarruf araçlarından biri konumuna ulaştı. Bu nedenle heyecanımız büyük ve 2022 yılında yeni rekorlar bizleri bekliyor” dedi.

Yazarlar