Sigorta Afetlere karşı sigorta çağrısı

Afetlere karşı sigorta çağrısı

21.03.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Depremden sonraki süreçte hayatın hızla normale dönmesinde sigortanın da önemli bir rolü olduğuna dikkat çeken Koru Sigorta Genel Müdürü Kasım Yılmaz, afetlere karşı sigortaya olan farkındalığın artırılması gerektiğini vurguladı.

Afetlere karşı sigorta çağrısı

Koru Sigorta Genel Müdürü Kasım Yılmaz, 6 Şubat tarihinde, Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde meydana gelen ve 11 ili etkileyen depremler hakkında açıklamalarda bulundu. Kasım Yılmaz, “Kahramanmaraş’ta meydana gelen deprem felaketi, depremin topraklarımızın bir gerçeği olduğunu bizlere bir kez daha acı bir şekilde gösterdi. Depremlerden etkilenen bölgelerde vatandaşlarımızın, sivil toplum ve kamu kuruluşlarının büyük bir çaba ve özveri ile seferberlik gösterdiğini görüyoruz. Meydana gelen felaketler, deprem farkındalığının, doğru yapılaşmanın ve sigortanın önemini bize bir kez daha gösterdi. Koru Sigorta olarak ilk günden bu yana depremin yaralarını sarmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Bölgedeki sigortalılarımıza kesintisiz hizmet verebilmek adına hasarları önceliklendirerek süreci kolaylaştırdık. 500 kişilik çadır alımı yaparak deprem bölgesine sevkiyatını gerçekleştirdik ve çalışanlarımızın da desteği ile tedarik edilen giysi, beslenme, hijyen malzemesi gibi ihtiyaç malzemelerini hızlıca bölgeye ulaştırdık” dedi.

Haberin Devamı

‘Farkındalık artmalı’

Depremden sonraki süreçte hayatın hızla normale dönmesinde sigortanın da önemli bir rolü olduğuna dikkat çeken Yılmaz, “Yaraların hızla sarılma sürecinde sigorta, önemli bir rol üstleniyor. 1999 tarihinde meydana gelen depremlerin ardından 2000 yılında çıkarılan ve her konut için yaptırılması şartı koşulan Zorunlu Deprem Sigortası (ZDS), zararların hızla tazmin edilmesinde büyük bir öneme sahip… Ülkemizin bir gerçeği olan depreme karşı sigortaya olan farkındalığın ve bilincin artması, deprem sonrası oluşan hasarları hızla gidermek için önemli bir faktör olarak karşımıza çıkıyor. Bu noktada her an karşılaşabileceğimiz deprem riskine karşı sigortaya olan bilincin yaygınlaşması ve farkındalığın artması gerektiği düşüncesindeyim” açıklamasında bulundu.