Sigorta Çocuklar ve gençler BES’e hareket getirdi

Çocuklar ve gençler BES’e hareket getirdi

23.11.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Katılım Emeklilik Genel Müdürü Ayhan Sincek, “Katılım Emeklilik olarak hedeflediğimiz şekilde 18 yaş altı segmentinin en iddialı birkaç oyuncusundan biriyiz. Hazırladığımız avantajlı paket ve devam eden kampanyamıza ailelerin teveccühü artarak devam ediyor. Emeklilik Gözetim Merkezi (EGM) verilerine göre ekim ayı itibarıyla 90 bin katılımcıya ulaşan bu kategoride, Katılım Emeklilik olarak 18 yaş altı BES katılımcı sayımız 8 bini buldu, bunların fon tutarı da 4 milyon lirayı geçti” dedi.

Çocuklar ve gençler BES’e hareket getirdi

 

Sincek, “Aileler, geleceğe yatırım yapmanın en güvenilir adresi olarak BES’i görüyor. Kısa sürede sıfır yaş grubundan 5 bin 900 katılımcı olması da bunun göstergesi. Sıfır yaş grubunda bizim de 500 civarı katılımcı bebeğimiz var. Bebeklikten ilk gençlik yıllarına kadar uzanan geniş skaladaki binlerce çocuk ve gencimiz için BES sayesinde gelecek daha kolay olacak” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

Pandeminin de etkisiyle BES’in öneminin daha iyi anlaşıldığına vurgu yapan Sincek, şöyle devam etti:

“Yıl sonu yaklaşırken katılımcılarımıza klasik ve kritik olan bilgilendirmemizi de yapmak istiyoruz, şöyle ki; BES’te verilen yüzde 25 devlet katkısının üst limiti asgari ücrete göre belirleniyor. Bu üst limit bir yıl içinde yıllık toplam brüt asgari ücret tutarının yüzde 25’ini geçemiyor. 2021 yılı içinde ödediği toplam katkı payıyla bu limitin altında kalan katılımcılar için yüzde 25 devlet katkısından maksimum yararlanma fırsat yıl sonuna kadar sürüyor. İmkanı olanlara, yüzde 25 devlet katkısından maksimum yararlanabilmeleri için aradaki katkı payı farkını yıl sonuna kadar yatırmalarını öneriyoruz.”