Sigorta Katılım payı ve ek ücret alınmıyor

Katılım payı ve ek ücret alınmıyor

25.05.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Cigna Sağlık Hayat ve Emeklilik Genel Müdürü Pınar Kuriş, tamamlayıcı sağlık sigortasının Cigna ve SGK ile anlaşması olan özel hastanelerde devlet katılım payı hariç hiçbir ek ücret ödemeden Kovid - 19 dahil tedavi imkânı sunmasıyla birçok kişi için uygun bir alternatif olarak öne çıktığını söyledi.

Katılım payı ve ek ücret alınmıyor

Kuriş, şöyle konuştu:

Haberin Devamı

“Sağlık harcamaları ülkemizde insanlar için en önemli konulardan biri ve devlet tarafından sağlanan sağlık hizmetlerinin yanında özel hastanelerde de tedavi imkanına sahip olabilmek için belirli bir gelir seviyesinde olmak gerekiyor. Bu noktada tamamlayıcı sağlık sigortası bireyler için iyi bir alternatif olabiliyor. Son dönemlerdeki sektör büyüme oranlarına baktığımız zaman tamamlayıcı sağlık sigortalarının özel sağlık sigortalarının üzerinde bir büyüme gösterdiğini görüyoruz, bu büyüme oranları bize insanların daha uygun seçenekli tamamlayıcı sağlık ürünlerine daha fazla ilgi duyduğunu gösteriyor.”

Tamamlayıcı sağlık sigortası, cüzdanında özel sağlık sigortasını karşılayacak kadar yer olmadığını düşünen bireyler için daha uygun prim tutarlarıyla özel hastanelerde muayene ve tedavi olma imkanını sunan bir hizmet olarak öne çıkıyor. Ekonomik olması sebebiyle daha geniş kitlelere hitap eden bu ürün sayesinde SGK ile anlaşması olan özel hastanelerde SGK fark ücretleri sigorta tarafından karşılanarak Kovid - 19 dahil tedavi imkanı devlet katılım payı hariç hiçbir ek ücret ödemeden mümkün oluyor. Bu da bireylerin, ihtiyaçları olduğu zamanlarda güvenebildikleri bir seçeneğe sahip olmalarına, daha planlı bir şekilde hareket etmelerine olanak tanıyor.