Sigorta 'Tasarruf bilinci pandemide arttı'

'Tasarruf bilinci pandemide arttı'

21.06.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Katılım Emeklilik, pandeminin hayata ve tasarruf alışkanlıklarına dair etkilerini ölçmek için Sigorta Okuryazarlığı Araştırması’nı gerçekleştirdi.

Tasarruf bilinci pandemide arttı

 

Türkiye’nin dört bir yanındaki farklı sosyo ekonomik sınıflardan 804 kişiyle gerçekleştirilen çalışma, 2018 yılındaki araştırmanın da devamı niteliğini taşıyor. Bu nedenle bu süre zarfında yaşanan pandeminin Türk halkının sigorta algısı, sigorta sahipliği ve tasarruf eğilimleri konusunda trend takibini de mümkün kılıyor.

Haberin Devamı

Araştırmayla ilgili bilgi veren Katılım Emeklilik Genel Müdürü Ayhan Sincek, “Katılım Emeklilik olarak faizsiz esaslı Bireysel Emeklilik Sisteminin (BES) ve katılım sigortacılığının daha geniş kesimlere ulaşması için bu alanda yön belirleyici oluyoruz. Sigorta Okuryazarlığı Araştırması’nın ikincisini gerçekleştirerek de sektöre ve milletimize ışık tutuyoruz” dedi. Ayhan Sincek,  şunları söyledi:

“Hayatlarımıza yeni normaller kalıcı olarak girerken birikim yapmanın, geleceğe yatırım yapmanın önemi daha iyi anlaşıldı. BES bu sınavdan alnının akıyla çıktı. Halkımızın tasarruflarını değerlendirmek için zor zamanların güvenli limanı olarak BES’i seçtiğini gördük.

Araştırma da gösterdi ki katılımcıların yüzde 83.7’si keşke pandemi döneminden önce daha fazla para biriktirmiş olsaydım diyor.

Haberin Devamı

İkinci sırada ise yüzde 55.7 ile yazlık ev almış olmayı dileyenler geliyor. Bunu yüzde 40.5 ile işsizlik sigortası yaptırmış olmayı dileyenler takip ederken, yüzde 29.2 ile keşke bireysel emekliliğim olsaydı diyenler de dördüncü sırada yer alıyor.

Buradan da anlaşılıyor ki tasarruf konusunda farkındalık yükseliyor.”