Dünya Kupası 2022 Dünya Kupası'na gidemeyen megastarlar! Turnuvayı evden takip edecekler

2022 Dünya Kupası'na gidemeyen megastarlar! Turnuvayı evden takip edecekler

08.11.2022 - 18:26 | Son Güncellenme:

Katar'da düzenlenecek 2022 Dünya Kupası için geri sayıma geçildi. Dev organizasyonun başlamasına kısa bir süre kala turnuva kadroları açıklanmaya başladı. Katar'da düzenlenecek dev organizasyonda yer alamayacak ve maçları muhtemelen evden takip edecek futbolcular belli oldu. İşte Katar 2022 Dünya Kupası'na gidemeyen megastalar...

2022 Dünya Kupasına gidemeyen megastarlar Turnuvayı evden takip edecekler

Turnuva ilk kez kışın başladığında otuz iki ülke Dünya Kupası kupası için yarışacak ve son şampiyon Fransa, geri dönüş peşinde olan Brezilya, İspanya, Arjantin ve Belçika gibi sert rakiplerle karşı karşıya kalacak. İngiltere de favoriler arasında yer alırken, Portekiz ve Hollanda gibi ekipler de plaseler. Ancak Türkiye dahil olmak üzere geleneksel olarak en güçlü ülkelerin tümü Katar'da bulunamayacak.

Haberin Devamı

Euro 2020 şampiyonu İtalya'nın 2018 Rusya'yı kaçırmasının ardından en büyük turnuvaya geri dönmesi bekleniyordu. Ancak Roberto Mancini'nin ekibi, Kuzey Makedonya'ya play-off'ta kaybederek Dünya Kupası bileti alamadı. Türkiye, İsveç, Kolombiya, Şili, Nijerya ve Mısır da elemeleri geçemedi. Bu da kulüp futbolunun en iyi oyuncularından bazılarının, Dünya Kupası'nı kanepelerinden izlemek zorunda kalacağı anlamına geliyor.

Manchester City'nin yıldızı da dahil olmak üzere turnuvada yer alamayacak olan en dikkat çekici eksikler netlik kazandı. İşte 2022 Dünya Kupası'nda olamayacak isimler...

DAVID ALABA - AVUSTURYA

David Alaba, kulüp düzeyinde kazanılması gereken her şeyi kazanmış bir oyuncu. Aynı zamanda uluslararası sahnede 96 kez forma giydiği için tüm zamanların en büyük Avusturyalı oyuncularından biri olarak kabul ediliyor.

Haberin Devamı

Ancak buna rağmen Real Madrid defans oyuncusu, Dünya Kupası finallerinde hiçbir zaman yer almadı. Avusturya, play-off'ta Galler tarafından elendi ve Alaba yine ilki yaşayamadı.

AUBAMEYANG - GABON

Pierre-Emerick Aubameyang'ın kariyerinde en az bir kez Dünya Kupası'nda yer alma umutları artık iyiden iyiye sona ermiş görünüyor.

32 yaşındaki oyuncu, CAF grup aşamasında iki gol attı ancak Gabon, play-off'lara kalan Mısır'ın arkasında ikinci oldu. O halde Auba, kulüp kariyerini başarılı bir şekilde bitirmeye çalışmakla yetinmek zorunda kalacak.

CHIELLINI - İTALYA

Giorgio Chiellini, İtalya'nın Kuzey Makedonya'ya 1-0'lık şok mağlubiyetinin ardından ülkesinin art arda ikinci kez Dünya Kupası'na katılamaması nedeniyle kendisini berbat hissettiğini söylemişti.

Bunun nedenini anlamak kolay. Tecrübeli stoper, oyunun en büyük sahnesine çıkmak için bir daha asla şansı olmayacağını biliyordu ve o yenilgiden sadece birkaç ay sonra uluslararası kariyerini sonlandırdı. Bu elbette tüm dünyadaki forvetler için iyi bir haber, ancak aynı zamanda modern çağın en büyük savunmacılarından birinin Katar'da boyun eğmeyi hak ettiğini düşünmeyen tarafsızlar için de büyük bir darbe.

LUIS DIAZ - KOLOMBİYA

Haberin Devamı

Luis Diaz, ocak ayında Porto'dan Liverpool'a geldiğinden bu yana Anfield'da kısa sürede parladı. Yetenekli kanat oyuncusu, Sadio Mane'nin ayrılmasının ardından Jürgen Klopp'un ileri üçlüsünün vazgeçilmezi haline geldi.

Yakın zamanda geçirdiği bir sakatlığa rağmen Diaz'ın kulüpte geleceği kesinlikle parlak görünüyor, ancak kendisi uluslararası sahnede geçiş sürecinde olan bir takımın parçası. Kolombiya, 2014 Dünya Kupası'nda çeyrek finale, dört yıl sonra ise ikinci tura ulaştı ve bu takımlara James Rodriguez ile Radamel Falcao gibi küresel yıldızlar liderlik etti.

Ancak 2022 Dünya Kupası öncesinde 10 takımlı CONMEBOL eleme gurubunu altıncı sırada bitirdiler ve turnuvaya katılamadılar.

DONNARUMMA - İTALYA

İtalya'nın bir numaralı kalecisi, mutlu sonla biten Euro 2020 turnuvası boyunca toplamda 719 dakika oynayarak diğer tüm oyunculardan daha fazla süre almayı başardı.

Donnarumma, Azzurri'nin İspanya ve İngiltere'ye karşı kazandığı yarı final ve final maçlarında penaltı atışlarında üç penaltı kurtararak turnuvanın oyuncusu ödülünü de aldı.

Haberin Devamı

Kulüp düzeyinde ise bir sezonluk mücadelenin ardından PSG'de Keylor Navas'ı geride bırakarak kaleye geçti. Ancak müthiş refleksleri, ülkesinin elemelerdeki beceriksizliğinden dolayı Katar'da görülmeyecek.

HAALAND - NORVEÇ

Haaland, zaten Avrupa'nın en iyi forvetleri arasında kabul ediliyordu. Ancak yaz aylarında Borussia Dortmund'dan Manchester City'ye transfer olduğundan bu yana popülaritesi daha da arttı.

Ancak uluslararası alanda 2022'de işler kendisi adına iyi gitmedi. Norveç, elemelerde Türkiye ve Hollanda'nın arkasında grup üçüncüsü oldu. Yani Haaland, Katar'da yok.

IBRAHIMOVIC - İSVEÇ

41 yaşındaki oyuncu, iki Dünya Kupası'nda görev aldıktan sonra 2016'da emekli oldu. Ancak geçen yıl takımın Katar'a katılmasına yardımcı olmak için geri döndü. Fakat İsveç, elemeleri geçemedi ve Zlatan muhtemelen kariyerinin son Dünya Kupası'na katılamıyor.

KANTE - FRANSA

Fransa'nın savaşı orta saha oyuncusu N'Golo Kante, sakatlığından dolayı Dünya Kupası'nı kaçıracak. Ameliyat olan Chelsea yıldızının yeni yıla kadar sahalara dönmesi beklenmiyor.

Haberin Devamı

HAKAN ÇALHANOĞLU - TÜRKİYE

Inter'de yeni sezona iyi bir giriş yapan A Millî Takım futbolcusu Hakan Çalhanoğlu da Katar'daki büyük turnuvayı kaçırıyor.

Stefan Kuntz yönetimindeki Türkiye, play-off'ta Portekiz'e yenildi ve bu büyük turnuvaya yine katılamadı. Hakan Çalhanoğlu'nun frikiklerini Katar'da izlemek güzel olabilirdi.

MAHREZ - CEZAYİR

Manchester City'nin yıldızı Riyad Mahrez, Cezayir'i A Grubu'nda CAF play-off'larına taşırken takımı adına beş golle en çok fileleri havalandıran isim oldu.

Ancak play-off'ta ilk maçta deplasmanda 1-0 yendikleri Kamerun'a kendi sahalarında 2-1 kaybettiler ve deplasman golü nedeniyle turnuva dışında kaldılar. Onun için kötü, Pep için harika haber!

OBLAK - SLOVENYA

2004'ten bu yana Atletico Madrid'de harika performans sergileyen Oblak da Katar'da yer alamayacak. 30'lu yaşlarına yaklaşan Sloven kalecinin Dünya Kupası hayalleri artık yavaş yavaş ortadan kayboluyor.

ODEGAARD - NORVEÇ

Listedeki ikinci Norveçli ve muhtemelen Haaland'ın gölgesinde oturmayı hak etmeyen bir adam, Arsenal'in sürekli gelişen fantastik kaptanı Martin Odegaard. Norveç için 45 kez forma giyen Odegaard, hızlıca olgunlaştı. Ancak şimdilik bir sonraki Dünya Kupası'nı beklemek zorunda.

OSIMHEN - NİJERYA

2020 yazında Lille'den gelişinden bu yana Napoli formasıyla 72 maçta 36 gol atan Osimhen için Katar, bir çıkış turnuvası olabilirdi. Nijerya formasıyla çıktığı 22 maçta 15 kez fileleri havalandıran 23 yaşındaki yıldız, takımının play-off'ta Gana'ya elenmesi sebebiyle Katar'da taraftarları heyecanlandıramayacak.

POGBA - FRANSA

Paul Pogba'nın menajeri Rafaela Pimenta, yıldız oyuncunun Juventus antrenmanında uyluk sakatlığı geçirdikten sonra Dünya Kupası'nı kaçıracağını doğruladı.

Pogba, yaz aylarında Juventus'a döndükten sonra sezon öncesi dizinden sakatlandı ve ameliyattan sonra iyileşme sürecine girdi. Orta saha oyuncusunun bir gözü Katar'daydı, ancak yaşadığı son sakatlığın ardından tıpkı Kante gibi turnuvayı kaçıracak.

ANDREW ROBERTSON - İSKOÇYA

Andy Robertson'ın İskoçya'sı bu kez play-off yarı finaline çıktı, ancak finalde Ukrayna'ya 3-1 yenildi. İskoçlar, 24 yıldır Dünya Kupası'nda yok ve 2022'de de olmayacak. Dolayısı ile Avrupa'nın en iyi sol bekleri arasında olan Robertson da maçları TV başında izleyecek.

SALAH - MISIR

Liverpool yıldızı Mohamed Salah, son beş yılda Premier Lig ve Şampiyonlar Ligi'nde savunma oyuncularının belalısı oldu. Ayrıca uluslararası düzeyde 86 maçta 49 gol kaydetti. Ancak Mısır kralı, yeteneklerini Arap topraklarındaki ilk Dünya Kupası'nda sergileyemeyecek.

WERNER - ALMANYA

Leipzig forması giyen Timo Werner, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Shakhtar Donetsk'e karşı oynanan karşılaşmanın 19. dakikada ayak bileğinden sakatlanarak oyundan çıktı.

Daha sonra Bundesliga kulübünden yapılan açıklamada Alman forvetin yıl sonuna kadar sahalara geri dönemeyeceği duyuruldu. Bu da Werner'in Dünya Kupası'nı kaçıracağı anlamına geliyor.

VERATTI - İTALYA

Paris Saint-Germain ve İtalya, orta sahasının ortasındaki küçük bir dehanın varlığından yararlanıyor. Olağanüstü pas yeteneği ile oyunun temposunu ayarlayabilen ve oyunu okuma yeteneğiyle istediği zaman rakip hücumlarını durdurabilen bir oyuncu.

Marco Verratti'nin kalitesi, İtalya'nın son Avrupa Şampiyonası'ndaki zaferinde, özellikle de İngiltere maçında bir kez daha kanıtlandı. Ancak o da sürpriz Kuzey Makedonya mağlubiyetinin ardından Katar'da yok.

Yazarlar