Attila Gökçe

Attila Gökçe

agokce@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Gongun kurtarıcı olduğu maçlar vardır. Özellikle boksta ve güreşte... Taraflardan biri öylesine ezilir ki nakavt ya da tuş olmamak için tek şansı sürenin dolmasıdır. Gong çalar raund, devre ya da maç biter, ezilen de kurtulur.

Bu yıl büyüklü - küçüklü tüm Süper Lig ekipleri sorunlarını çözmeden, kadrolarını oturtmadan tatile gidiyorlar. O nedenle hemen hepsini -en çok da Alanyaspor’u- gong kurtarıyor. Tatil düdüğü çalıyor ve sorunların çözümlenmesi için zaman kazanıyorlar.

Böyle bakınca Galatasaray’ın bol gollü galibiyeti bir çelişki olarak görünebilir. Siz yine de kulunuza inanın...

Haberin Devamı

Galatasaray’ın savunması sorunlu, oyunun merkezinde sorunlar var. Tolga Ciğerci’nin tedavi sürecinde Selçuk da iyi sinyaller vermiyor. De Jong’un golü, Sneijder’in ona gönderdiği Noel hediyesi kadar kıymetli bir duran toptan geliyor. Geriye kalanlar, Yasin, Sneijder, Bruma ve Eren Derdiyok, hem savunmanın hem de merkezin gediklerini kapamak için rakibe yükleniyorlar. Sneijder topla adeta resital sergiliyor. Tam bir liderlikle skor tabelasını süslüyor. Galatasaraylıların yüreğine soğuk sular serpiyor.

Bu hamleler elbette Alanyaspor gibi “mahdut mesuliyetli” bir takıma karşı etkinlik kazanıyor. Yine de akan oyunda Berkan Emir’in ortasıyla Shahbazzaddeh’in attığı kafa golünü alkışlamalı. İyi niyetin karşılıksız kalmaması adına, yani!

Gassama’nın kendi kalesine attığı gol, çok adamlı bir baskın futbolunun sonucu. Bu baskına karşı koyamazsanız, böyle kazalara uğrayabiliyorsunuz.

Sneijder’in Yasin’in asistiyle attığı gol ders gibi... Hani bir çok spikerle bir çok golcü gol için topa ille de sert vurulması gerektiğine inanır ya.... Sneijder, meşin yuvarlağı yumuşatarak da gol atılabileceğini gösterdi bize, ayağına sağlık!.

Eren Derdiyok’u golsüzlük derdinden kurtaran asist de Sneijder’den... Beşinciyi de Josue’ye attırıyor. Hollandalı, maçın adamı olmayı hak ediyor.

Galatasaray sezon başından beri rüyasını gördüğü bir skorla gülüyor. Üstelik bu neşe ve kahkahada Riekerink’in hiçbir katkısı yok. Çocuklar kendi aralarında eğleniyor.

Haberin Devamı

Hüseyin Kalpar’ın takımı, futbolun doğrularıyla direnmeye çalışıyor sık sık Muslera’nın hatırını soruyorlar ama yetmiyor. Şimdi dinlenmek herkesin hakkı.. İyi tatiller çocuklar. Sana da Hollandalı!