Fenerbahçe Canlı yayında son bilgiyi paylaştı! İşte Fenerbahçe'de Başkan Ali Koç'un Jorge Jesus kararı

Canlı yayında son bilgiyi paylaştı! İşte Fenerbahçe'de Başkan Ali Koç'un Jorge Jesus kararı

04.04.2023 - 20:24 | Son Güncellenme:

Süper Lig'in 27. haftasında Beşiktaş'a 4-2 mağlup olan Fenerbahçe, şampiyonluk yarışında ağır bir yara alırken Milliyet Gazetesi muhabiri Senad Ok, sarı-lacivertli ekipteki son gelişmeleri aktardı. Senad Ok, Başkan Ali Koç'un Jorge Jesus kararını canlı yayında açıkladı. İşte detaylar...

Canlı yayında son bilgiyi paylaştı İşte Fenerbahçede Başkan Ali Koçun Jorge Jesus kararı

Süper Lig'in 27'nci haftasında Fenerbahçe, ilk yarısını 1-0 önde kapattığı dev derbide Beşiktaş'a 4-2 mağlup oldu. Sarı-lacivertlilerin 10 kişi kalan rakibine karşı aldığı bu sonuç camiada da büyük şok yarattı.

Haberin Devamı

Milliyet Gazetesi muhabiri Senad Ok da Skorer TV'de Nergis Aşkın'ın sorularını yanıtlarken sarı-lacivertli ekipte yaşanan son gelişmeleri açıkladı.

Senad Ok'un açıklamaları şu şekilde:

'BÜYÜK HAYAL KIRIKLIĞI'

"Beşiktaş'ın kazanabileceğini düşünüyordum. Eskiden olsa Fenerbahçe'nin kazanacağını söyleyebilirdim ancak bugün için Beşiktaş'ın kazanabileceğini söylemiştim. Ancak Beşiktaş'ın 10 kişi 4 gol atılması herkesin beklentisinin üzerindeydi. Büyük bir hayal kırıklığı ve travma. Ciddi bir tepki var hem Jorge Jesus'a hem de Ali Koç'a."

Canlı yayında son bilgiyi paylaştı İşte Fenerbahçede Başkan Ali Koçun Jorge Jesus kararı

'KULÜPTE TOPLANTI VARDI'

"Dün bir toplantı vardı kulüpte. Teknik Direktör konusu gündeme gelse de şu an için bir ayrılık zor görünüyor. Yönetim sakinleşmeye çalışıyor. Ancak bana gelen bilgiyi aktarıyım: Şu an için öyle bir gündemimiz yok ama hoca ayrılırsa bilemeyiz dendi. Başkanla da bir gerginlik yaşandı."

Haberin Devamı

'GERGİNLİK YAŞANMIŞ'

"Maçtan sonra Ali Koç soyunma odasına inip futbolculara tepki gösteriyor. "Bu durum kabul edilemez, bu ne biçim hal?" tarzı önüne gelen futbolcuya tepki göstermiş. Jorge Jesus da "ne söyleyeceksen bana söyleyeceksin futbolculara değil" diye söylemiş ve gerginlik yaşanmış."

"Bu işin sağlıklı bir birlikteliğe dönüşmesinin tek yolu Fenerbahçe'nin kalan maçlarınım kazanması. Ama bu sürekli önde oynama aşkıyla bu iş Süper Lig'de olmaz. Durum genel çerçeve bu."

Canlı yayında son bilgiyi paylaştı İşte Fenerbahçede Başkan Ali Koçun Jorge Jesus kararı

'İLK OLAY DEĞİL'

"Bu ilk olay değil. Daha önce de bir sıkıntı oldu Jesus'la Ali Koç arasında. Jesus'un transferlerini Ali Koç eleştirmişti. Pek mutlu gitmiyor ilişki. Bir taraf sürekli Brezilya Milli Takımı'nı kovalıyor, gözü dışarıda. Taraftarın başkana sabrı da tükendi."

'KONGRE OLUR MU?'

"Sezon sonu kongre olur mu? Sonuçlar toparlanamazsa olur. Kulüp içinden birkaç kişiyle konuştuğumda olabilir deiler. Ancak Bırakmaktan ziyade belki güven oyu almak olabilir. Tam bilmiyorum ama kongre olabilir. Başkanın yakın çevresi çok yıprandığı ve yaşananların ona zarar verdiğini söylüyorlar ama Ali Koç mücadeleye devam ediyor. Benim tanıdığım bildiğim kadarıyla devam eder."

'BIRAKIP GİDERİM' DİYE BİR İFADE KULLANMIŞ'

Haberin Devamı

"Jesus'a olağanüstü bir protesto olur. O zaman bırakıp gidebilir sonuçta. Transferlerle alakalı eleştiri olduğunda daha önce "bırakıp giderim" diye bir ifade kullanmış. Fenerbahçe tribünleri topyekun bir Jorge Jesus protestosuna başlarsa, hoca bırakır gider."

Canlı yayında son bilgiyi paylaştı İşte Fenerbahçede Başkan Ali Koçun Jorge Jesus kararı

'KREDİSİNİ KÖTÜ KULLANDI'

"Başkan daha önce kredisini o kadar kötü kullandı ki. İsmail Kartal'a sabredin diyemedi zamanında. Bir sene şampiyon olmuş olsaydı o kredi sağlanırdı. Adam geldi takımı toparladı. Getirdi Jesus'u takımın başına ben de Jesus'u tercih ederdim."

"Jesus'un da hataları var başkanın ve taraftarların da hataları var. Bu 2-3 yıllık değil 7-8 yıllık problemler var. Tribünle takım birlik olmayınca... Futbol dinamikleri çok farklı. Şirket yönetmek gibi değil, işleri gerçekten çok zor."

'AZİZ YILDIRIM'IN TERSİNİ İZLEYEN BİR PROFİL'

"Başkan benim gördüğüm Aziz Yıldırım'ın tam tersini izleyen bir profil. İdeal bir düzen kurmak istedi. Ama burada şampiyon olacaksın sonra aşağıyı toplayacaksın. Başkan gelir gelmez Josef'i, Giuliano'yu, Fernandao'yu sattı Comolli ya bir dur. İşi öğrenene kadar çok büyük bir sıkıntılar yaşadı. En son dünya markası bir hoca getireceğim dedi."

Haberin Devamı

'BÜYÜK TAKIM GOL YEMEZSE GİDER ATAR'

"Fenerbahçe yıllarca şöyle şampiyon oldu: Gol yemedi, Alex de Souza gol attı. Bu çok basit bir formül. Türkiye'de futbol çok değişmiş gibi macera aranıyor. Büyük takım gol yemezse, gider atar."

"Galatasaray, Adana Demirspor'u nasıl yendi? Müthiş oynayarak mı yendi? Nelsson çizgiden çıkardı, Midtsjö vurdu golü attı, iş bitti. Büyük takım gol yemezse, en kötü bir tane atar, kazanır."

'HER AN DEĞİŞEBİLİR'

"Pereira neden görevde uzun süre kaldı? Onun yerine kimi getirilecek diye düşünüldü o yüzden. Böyle bir dert var. Bir daha İsmail hocaya gidersen adama da ayıp olur. Buraya kadar geldik biraz daha deneyelim mantığı olduğunu gördüm ama her an değişebilir."

SERGEN YALÇIN İDDİALARI

"Sergen Yalçın'ı zannetmiyorum. Böyle bir şey zaten duymadım, ilgi olacağını da sanmıyorum."

Canlı yayında son bilgiyi paylaştı İşte Fenerbahçede Başkan Ali Koçun Jorge Jesus kararı

'GARANTİSİ YOK'

Haberin Devamı

"Ali Koç yalnız. Aziz Yıldırım için 'Tek Adam' yakıştırmaları yapılır ama yönetiminde spor alanında deneyimli birçok isim vardı. Ali Koç'un tavsiye almaya çok isteği var mı desen ona da emin değilim ama yalnız. Ali Koç'tan sonra gelecek olan Fenerbahçe Başkanı iki isim kadar takımı hayatının parçası yapacak mı? Ali Koç giderse sorunlar çözülecek mi? Garantisi yok bunun."

'JESUS'TAN DAHA İYİ BİLİYOR'

"20 yıldır Fenerbahçe'yi takip ediyorum. Bu sene Galatasaray'ın yaptığı işleri doğru buluyorum. Okan hoca da Süper Lig'i iyi biliyor. Jesus'tan daha iyi biliyor."

"Beşiktaş 10 kişi, maçı kazanamazsa lig onlar için bitiyor. Mecburen senin üzerine gelecek. Bekle, neden öne çıkıp arkada boşluk veriyorsun? Ama Jorge Jesus'un karakteri bu, 'Beklemem ben' diyor."

Yazarlar