Cemal Ersen

Cemal Ersen

cersen@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Gerçekten kâbus gibi bir maç izledik. Hele son bölümlerinde yüreklerin ağıza geldi, turun gitme riskinin tavan yaptığı bir mücadele vardı. Uzatma dakikalarında tüm aksiyonlar yaşandı. Prag’ın on kişi kalması, Sosa’nın yaptırdığı penaltıyı Ekuban’ın kaçınması, skorda eşitlik varken Çek temsilcisinin ikinci gol için olağanüstü gayreti, Trabzonspor adına “kötü bir derse” dönüşebilirdi. Lakin uzatmanın da uzatmasında ani atakta rakibi sadece kalecisiyle yakalayan Novak’ın bitirici vuruşu, tribünlerin derin bir oh çekmesii sağladı.
Gelelim doksan dakikaya. Ünal Karaman’ın geçen haftaki maçta tek başına Trabzonspor’un başına bela olan Kanga’ya aynı serbestliği vermeyerek Sparta Prag’ın en etkili oyuncusunu durdurma planı doğru idi. Abdülkadir Parmak Gabonlu oyuncuyu sürekli rahatsız ederek onun kurduğu pas trafiğini önemli oranda aksattı.
Ünal hocanın Prag’da oldukça etkisiz kalan yeni transfer Obi Mikel’li kulübeye çekmesi de olumluydu. Ve tabii Alxander Sörloth. Norveçli forvete parantez açmak gerek. İlk maçta eşitlik sayısını kaydeden genç oyuncu dün gece de Trabzonspor’u rahatlatan isimdi. Sırtı kaleye dönükken topu saklaması, yüksek paslardaki zamanlaması ve orta sahaya gelerek alan boşaltması, Sörloth’u özel kılan niteliklerinden bir kaçı olarak sayılabilir. Lakin Karaman onu niçin oyundan çıkardı, anlamak zor. Çünkü önde rakibe baskı yapan bir o vardı maç boyunca. Faturası ağır olabilirdi böyle bir risk almanın.
Öncelikle şunu söyleyelim. Her iki takım adına da hava koşulları açısından çok zor bir maçtı.
Trabzonspor golü erken bulduktan sonra topu kendinde kalmasını sağlayıp, enerjisini ekonomik kullanmayı düşündü. Bu arada hızlı ataklarla pozisyon denemeleri de oldu. Abdülkadir Ömür üçüncü bölgede biraz dikkatli olabilse, Ekuban ve Sörloth’u pozisyona sokabilirdi.
Temsilcimizin henüz hazır olmadığı ortada. Bunun sıkıntılarını fizik olarak daha iyi durumda olan Prag karşısında ikinci yarıda belirgin biçimde hissettirdi. Çünkü hücum bölgesinde istediği organizasyonları yapamayan bir takım vardı sahada.
Buna karşın Prag’ın maçın skoruna her an etki edebilecek girişimleri tehlike yaratmaya başladı. Plavsic ve Hlozek ile ortadan hücum girişimlerinde etkili olmaya başlayan Çek ekibi oyuna tutanma çabasının karşılığını 77. dakikada aldı. Hlozek öyle boş kaldığı bir anda kaleyi gördü ki, Uğurcan’ın köşeye giden topa yapabileceği birşey yoktu.
Tabii golle tansiyon yükseldi. Trabzonspor adına güç dakikalar başladı. En zoru bu bölümü oynamaktır. Trabzonspor takım olarak direnç gösterince ikinci golü bularak turu geçmeyi başardı.