Futbol Collina'dan 7-0'lık maçın hakemine tepki! 'Acıyor gibi'

Collina'dan 7-0'lık maçın hakemine tepki! 'Acıyor gibi'

10.03.2023 - 13:02 | Son Güncellenme:

Dünyanın merakla takip ettiği Liverpool- Manchester United mücadelesinde tarihi bir skor ortaya çıkmıştı. Liverpool 7-0'lık galibiyetle sahadan ayrılırken FIFA Hakemler Komitesi Başkanı Pierluigi Collina'dan maçın hakemine sert bir eleştiri geldi.

Collinadan 7-0lık maçın hakemine tepki Acıyor gibi

Premier Lig’in 26.hafta maçında, pazar günü Liverpool- Manchester United karşı karşıya geldi. Karşılaşmanın sonucu ise United taraftarlarını büyük hüsrana uğrattı. Liverpool’dan tam 7 gol yiyen Manchester United, hem taraftarlarından hem de İngiliz medyasından ağır eleştiriler aldı. Ev sahibi ekibe galibiyeti getiren golleri, 43. ve 50. dakikada Gakpo, 47. ve 75. dakikada D. Nunez, 66. ve 83. Dakikada Muhammed Salah, 88.dakikada ise Firmino kaydetti.

Haberin Devamı

COLLINA'DAN 7-0'LIK MAÇIN HAKEMİNE TEPKİ
7-0'lık Liverpool hezimetinin ardından FIFA Hakemler Komitesi Başkanı Pierluigi Collina maçın hakemi Andy Madley’e ağır eleştirilerde bulundu. Madley’nin Manchester United teknik direktörü Erik Ten Hag’a acıyarak ikinci yarıdaki uzatma süresini kısalttığını öne sürdü. Collina karşılaşma sonuna sadece 3 dakika ilave eden hakemin Erik Ten Hag’a haksız yere merhamet ettiğini vurguladı. Derbinin ikinci yarısında 6 gol, 10 oyuncu değişikliği ve bir dizi VAR incelemeleri olmuştu.

'HAKEM TEN HAG'A ACIYOR GİBİ GÖRÜNDÜ'
Perşembe günü bir konferans düzenleyen Collina, Liverpool- Manchester United karşılaşmasına dair eleştirilerde bulundu. Collina, "Anfield’da 2.yarıda 6 gol atıldı ve bu özel maçta skor 7-0 iken alakalı bir uzatma süresi vermenin zor olduğunu anlayabiliyorum. Ancak futbolda her dakika ve her gol sezon sonunda önem taşıyor. Kurallar tüm gol farkının sonraki sıralamayla ilgili olduğunu söylüyorsa, atılan veya atılamayan her gol bile bir fark yaratabilir. Hakem Andy Madley Erik Ten Hag tarafına acıyor gibi göründü" dedi ve uzatma sürelerinin adaletli olması konusundaki ısrarını yineledi.

Haberin Devamı

İSPANYA - KOSTA RİKA ÖRNEĞİ
Premier Lig’deki uzatma süreleri ile ilgili açıklamalarda bulunan Collina, 26. haftada ligde oynanan 10 maçtan sadece 4 karşılaşmanın 100 dakikayı aştığını söyledi. Oynanan maçlardan Brighton- West Ham United (4-0) ve Liverpool- Manchester United (7-0) karşılaşmalarının uzatma sürelerinin daha fazla olması gerektiğini vurgulayarak Premier Lig’in FIFA’nın Dünya Kupası örneğini takip etmesini istedi. Collina Dünya Kupası’ndaki oynanan İspanya- Kosta Rika karşılaşmasını da örnek vererek, "İspanya 6-0 öndeydi. Maça 8 dakika ek süre ilave edildi. İspanya uzatmalarda 1 gol daha attı ve bu gol İspanya veya Kosta Rika’nın turnuvanın bir sonraki turuna katılmasına mal olabilirdi" dedi.

İNGİLİZLER FIFA'NIN UYARILARINI TAKİP ETMİYOR
Yapılan araştırmaya göre bu sezon Premier Lig’de topun yüzde 56’dan daha az bir süre oyunda kaldığı ve İngilizlerin FIFA’nın direktiflerini takip etmediği söyleniyor.

Haberin Devamı

Başkan Gianni Infantino ise bu konuda, doğru miktarda uzatma süresinin eklendiğinden emin olmak için dünya çapındaki ligleri izleme sözü verdi.

Collina son olarak hakemin takdirine değil, oyun kurallarına bağlı olarak karar verilebilmesi için ileride bir merhamet kuralını dikkate alacaklarını ifade etti. Bu kapsamda iki takım arasında X golden daha büyük bir fark olursa maç sonunda ek süre verilmemesini desteklenebilir. Collina bu konuda tek taraflı maçlarda ilave süresinin olmaması konusunda da öneride bulundu.

Yazarlar