Galatasaray Erden Timur: UEFA bizi denetlesin | 13 tane Drogba ve Sneijder'imiz var

Erden Timur: UEFA bizi denetlesin | 13 tane Drogba ve Sneijder'imiz var

16.09.2023 - 11:22 | Son Güncellenme:

Galatasaray Sportif AŞ Başkan Vekili Erden Timur, Divan Kurulu Eylül Ayı Olağan Toplantısı'nda açıklamalarda bulundu. Timur transferlerin maliyetiyle ilgili sunum yaparken Ziyech ile ilgili gerçeği ilk kez açıkladı. Öte yandan UEFA'ya çağrı yapan Timur, transferleri Drogba ve Sneijder'e benzetti.

Erden Timur: UEFA bizi denetlesin | 13 tane Drogba ve Sneijderimiz var

Galatasaray Sportif AŞ Başkan Vekili Erden Timur, Divan Kurulu Eylül Ayı Olağan Toplantısı'nda açıklamalarda bulundu. Timur'un Hakim Ziyech ile ilgili sözleri dikkat çekti. 

Haberin Devamı

'EN YAŞLI TRANSFERİMİZ BAKAMBU 32 YAŞINDA'
"Dün malum transferin son günüydü. Kadromuzun yaş ortalaması 25.9 şu anda. En yaşlı transferlerimiz Günay Güvenç ve Cedric Bakambu, 32 yaşındalar."

'SERBEST OYUNCU YAZ ANTRENMANI YAPMAZ'
"Transfer limitimiz sınırlı olduğu için serbest oyuncu almamız gerekiyordu. Serbest oyuncu yaz antrenmanı yapmaz, takımından ayrılmıştır. Dolayısıyla geç adapte olur."

13 TANE DROGBA, SNEIJDER, MELO AYARINDA OYUNCUMUZ VAR'
"Hakim Ziyech geçen sezon kış transfer döneminde PSG'ye gidiyordu. Evrak yetişemediği için daha 6 ay önce PSG'ye gidemeyen bir oyuncu. Zaha 1 sene önce 70 milyon Euro'ya transfer ediliyordu. Ndombele, 62 milyon Euro'ya Tottenham'a transfer oldu. Tottenham tarihinin en yüksek bedelli transferi. Davinson Sanchez, 42 milyon Euro'ya transfer oldu."

Haberin Devamı

"Türk futbol tarihinde ilk defa böyle bir kadro kuruldu. 13 tane Drogba, Sneijder, Melo ayarında oyuncumuz var."

OPSİYONLARI BİZDE
"Bu sezon transfer ettiğimiz oyuncuların değeri 150 milyon euro civarında ve sadece Angelino ile Ndombele'yi kiralık olarak aldık. Onların da opsiyonları bizde."

ZIYECH'İ BONSERVİSSİZ ALABİLİRİZ
"Ziyech kiralık ama bedelsiz kiralamalı ve bedelsiz opsiyonlu bir anlaşma bu. Sezon sonunda biz istersek hiçbir ücret ödemeden bonservisini almış olacağız."

"Değer olarak Türk futbolundaki en yakın kadronun 5-6 katı seviyede oyuncular almışız. Şampiyonlar Ligi'nde gruptan çıkan takımların maaş ortalaması 290 milyon euro, biz bu bütçenin yarısını bile karşılayamayız. O yüzden kaynaklarımızı artırmak zorundayız."

BU SEZONUN GELİRİ 218 MİLYON EURO
"Biz Şampiyonlar Ligi'ndeki gelir bütçelerine nasıl ulaşabiliriz? Yapamıyorsak, küçülelim demek doğru. Kulübü riske atmamak adına. Ancak üyelerimizin bir oran olarak sorgulama yapması gerekiyor. Geçtiğimiz sezonun geliri 79.9 milyon euro, bu sezon 218 milyon euro. Bunu yayın geliri bu kadar düşmüşken yaptık. Bu aslında doğru yapılanmayla gelirlerimizin nereye çıkabileceğinin göstergesi."

"LÜTFEN TFF, UEFA BİZİ DENETLESİN"
"Lütfen TFF, UEFA bizi denetlesin. Ahlaklı bir şekilde iş yapmanın bu memleketteki karşılığı; bilmeden, verisiz eleştirmek olmamalı. Zerre kadar bir şey olmadığını anlatmak için aylarımı harcamaya hazırım. Rakip takımlar hep böyle şeyler konuşuyorlar."

Haberin Devamı

"Ben sadece futbol ile ilgilenen bir kişi olarak lanse ediliyorum ama 'giderlerin sorumlusu' diyebilirim. Transferlerin yüzde 70-80'ini tek başıma görüşerek yapmaya çalıştım. Gelirinin çok büyük bir kısmında da çok büyük emeğim var. Bunu da takdirlerinize sunuyorum."

"En çok gelir elde eden 20 kulüp arasında biz de yer alıyoruz. Yayın gelirlerini çıkardığımız zaman ilk 10'a giriyoruz. Newcastle United'ın 212 milyon euro geliri var, 146'sını yayın gelirinden alıyor adam. Biz 240 milyon euro'nun 10'unu yayından alıyoruz."

Yazarlar