Fenerbahçe Fenerbahçe'de İsmail Kartal'ın kozu müthiş üçlü!

Fenerbahçe'de İsmail Kartal'ın kozu müthiş üçlü!

17.03.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe’de Mert Hakan’ın sakatlığı planları bozarken, Teknik Direktör İsmail Kartal’ın Edin Dzeko-Dusan Tadic-İrfan Can Kahveci üçlüsüne güvendiği öğrenildi. Tecrübeli çalıştırıcı oyuncularıyla yaptığı son toplantıda baskılı ve tempolu oyun istedi.

Fenerbahçede İsmail Kartalın kozu müthiş üçlü

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, Trabzonspor ile deplasmanda oynayacakları zorlu maç öncesi öğrencileriyle son toplantısını yaparken kafasındaki ilk 11 de belirlediği öğrenildi.

Haberin Devamı

Saint Gilloise ile perşembe günü oynanan mücadelede sakatlanan Mert Hakan Yandaş’ın sakatlığının tecrübeli çalıştırıcının planlarını az da olsa bozduğu öğrenildi. Son dönemin en etkili ismi olan milli futbolcuyu ilk 11’de oynatmayı planlayan Kartal, bu gelişmenin ardından 10 numara pozisyonunda Sebastian Szymanski’ye görev verecek.

İsmail Kartal’ın zorlu maçta güvencesi ise kariyer sezonunu yaşayan İrfan Can Kahveci’nin yanında 18 golle gol krallığında zirvede yer alan Edin Dzeko ve ilerlemiş yaşına rağmen Szymanski ile beraber Süper Lig’de en çok maçta forma giyen (29) isim olan Dusan Tadic olacak. Bu üç ismin skor gücü olarak öne çıkacağını düşünen tecrübeli çalıştırıcı defansta ise Djiku-Oosterwolde ikilisinden vazgeçmeyeceği öğrenildi.

Haberin Devamı

Öte yandan öğrencileriyle son maç toplantısını dün gerçekleştiren İsmail Kartal son uyarılarını da yaptı. Sarı-lacivertli takımın teknik patronunun, “Çok yoğun bir tempodan geçiyoruz. Ama hem Süper Lig’de zirve yarışımız sürüyor, hem de Avrupa’da yolumuza devam ediyoruz. Perşembe günü plana sadık kaldık ve çeyrek finale yükseldik. Bunun moraliyle Trabzonspor gibi zor bir deplasmanda maça çıkacağız. Kendi futbolumuzu ortaya koyduğumuz sürece yenemeyeceğimiz takım yok. Bu yüzden tempolu ve baskılı oyuna devam edip sahadan üç puanla ayrılalım” dediği öğrenildi.

3 İSME ÖZEL ÖNLEM

Fenerbahçe’de Onuachu’nun yokluğunda en etkili isimler olan Edin Visca, Trezequet ve Enis Bardhi’ye özel önlem alınacak. Bordo-mavili takımın tecrübeli kanatları Trezeguet ile Visca’yı bekler Ferdi Kadıoğlu ve Osayi Samuel markaja alacak. Ayrıca İsmail Kartal, Tadic ve İrfan Can Kahveci’den de kanat savunmasına destek olmasını istedi. Öte yandan orta saha Enis Bardhi’ye de kart cezası biten ve bugünkü maçta forma giyecek olan İsmail Yüksek tarafından adım attırılmayacak.

Teknik Direktör İsmail Kartal’ın Mert Hakan Yandaş’ın yokluğunda görev vereceği Sebastian Szymanski ile özel olarak bir görüşme gerçekleştirdiği öğrenildi. Sezona müthiş bir başlangıç yapan ve Trendyol Süper Lig’de 9 gol, 8 asisti bulunmasına rağmen, son 9 maçta suskun kalan ve bunun stresini yaşayan Polonyalı futbolcuyla moral veren tecrübeli çalıştırıcı, “Senin kaliteni herkes biliyor. Her futbolcu böyle bir dönemden geçebilir. Ben sana güveniyorum. Trabzonspor maçında da elinden geleceğini yapacağından şüphem yok” dediği öğrenildi.

Haberin Devamı

9 OYUNCU SINIRDA

Sarı-lacivertli takımda zorlu Trabzonspor maçı öncesinde 9 oyuncu sarı kart ceza sınırında bulunuyor. Trendyol Süper Lig’de 3’er sarı kartı olan Mert Müldür, Osayi Samuel, Becao, Ferdi Kadıoğlu, Szymanski, Cengiz Ünder, Tadic, Dzeko ve Batshuayi, bugünkü karşılaşmada oynayıp kart görmeleri durumunda bir sonraki hafta Adana Demirspor ile oynanacak maçta takımlarını yalnız bırakacaklar.