Türkiye Kupası Galatasaray ilklerin gecesinde gol oldu yağdı! Hamza attı Ayhan Akman gözyaşlarını tutamadı

Galatasaray ilklerin gecesinde gol oldu yağdı! Hamza attı Ayhan Akman gözyaşlarını tutamadı

19.10.2022 - 23:11 | Son Güncellenme:

Türkiye Kupası üçüncü turunda Galatasaray, kendi evinde Kastamonuspor'u konuk etti. Heyecan dolu maç, Galatasaray'ın 7-0'lık üstünlüğü ile sona erdi. Bu sonuç ile Kastamonuspor, Türkiye Kupasına veda eden takım oldu. Gollerin yağmur gibi geldiği gecede ilkler yaşandı ve yeni transferler gösterdikleri performanslarla dikkat çektiler. Hamza Akman'ın attığı gol sonrası babası Ayhan Akman'ın tribündeki duygu yüklü anları dikkatlerden kaçmadı.

Galatasaray ilklerin gecesinde gol oldu yağdı Hamza attı Ayhan Akman gözyaşlarını tutamadı

Galatasaray, kendi evinde Kastamonuspor'u konuk etti. Heyecan dolu mücadele, sarı-kırmızılıların 7-0'lık üstünlüğü ile son buldu. Maçta ilkler yaşandı, yeni transferlerin gösterdiği performanslar herkesin ilgisini çekti.

Haberin Devamı

MAÇA İLGİ YÜKSEK

Türkiye Kupası üçüncü turunda Galatasaray kendi sahasında Kastamonuspor'u konuk etti. Galatasaraylı taraftarlar, kupa maçında takımlarını yalnız bırakmadı. Sarı-kırmızılı taraftarlar, mücadele öncesinde tezahüratlarıyla takımlarını maça hazırladı. Kastamonuspor taraftarları da deplasman tribününü tamamen doldurdu. Kritik mücadeleyi tribünlerde 25 bine yakın taraftar takip etti.

Galatasaray ilklerin gecesinde gol oldu yağdı Hamza attı Ayhan Akman gözyaşlarını tutamadı

OKAN KOCUK BU SEZON İLK KEZ KALEDE

Geçtiğimiz sezon Giresunspor’da kiralık olarak geçiren ve tekrar takıma dönen kaleci Okan Kocuk bu sezon Galatasaray’da ilk kez görev aldı. Süper Lig’de oynanan maçlarda Uruguaylı kaleci Fernando Muslera 11 başlarken, Teknik Direktör Okan Buruk kupada kaleyi Okan Kocuk’a emanet etti.

Haberin Devamı

Galatasaray ilklerin gecesinde gol oldu yağdı Hamza attı Ayhan Akman gözyaşlarını tutamadı

GOL İPTAL EDİLDİ

Kastamonuspor'da Ayhan, 20. dakikada sağ kanattan topu ortaladı ve kaleci ile karşı karşıya kalan Efe, meşin yuvarlağı ağlara gönderdi. Ancak yardımcı hakem bayrağını kaldırarak ofsayt kararı verdi.

GOL PERDESİNİ RASHİCA AÇTI

Dakika 27'de Gomis'in pasında ceza sahasında top ile buluşan Rashica, yay çizgisinin içinden kaleye sert bir şut çekti. Savunmada Ramazan'a çarpan top kalecinin solundan giderek ağlarla buluştu ve Galatasaray 1-0 öne geçti.

SEFEROVİÇ GOL ORUCUNU BOZDU

Maçın hakimiyetini ele alan Galatasaray, dakika 39'da farkı 2'ye çıkardı. Golü atan isim bu sezon kadroya katılan yıldız oyuncu Seferoviç oldu. Berkan'ın ara pasında ceza sahasında topla buluşan Seferoviç, penaltı noktasının üzerinden sol ayağıyla vuruşunu yaptı ve topu ağlara gönderdi. Golcü futbolcu, attığı gol ile bu sezon ilk golünü kaydetti. 

Galatasaray ilklerin gecesinde gol oldu yağdı Hamza attı Ayhan Akman gözyaşlarını tutamadı

KASTAMONUSPOR İLK YARIDA ŞUT ATAMADI

Galatasaray'a konuk olan Kastamonuspor ilk 45 dakikada karşı kaleye hiç şut çekemedi. Sarı-kırmızılı ekip ise ilk yarıda konuk ekibin kalesine toplam 11 şut çekti. Bu şutların 5'i isabetli, 5'i isabetsiz ve 1'i ise direkten döndü.

GOMİS BOŞ GEÇMEDİ

Galatasaray'ın golcü futbolcusu Bafetimbi Gomis, bu maçıda boş geçmedi. Dakika 53'de Oliveira'nın pasında Gomis, ceza sahası sağ çaprazından vurdu ve top uzak köşeden ağlarla buluştu.

Haberin Devamı

RASHİCA FARK YARATTI

Farkı 4'e çıkaran gol, bugünün çalışkan ismi Milot Rashica'dan geldi. Gol perdesinin açılmasında emeği olan ve daha sonrasında Gomis'e asist yapan Kosovalı forvet, 56. dakikada golünü attı. Rashica, Gomis'in pasıyla yakın direğe sert bir vuruş yaptı ve topu ağlara gönderdi.

Galatasaray ilklerin gecesinde gol oldu yağdı Hamza attı Ayhan Akman gözyaşlarını tutamadı

YENİ TRANSFER GOLLE TANIŞTI

Galatasaray'ın bu sezon kadrosuna kattığı Mathias Ross, sarı-kırmızlı forma ile ilk maçında ilk golünü attı. Oyuna sonradan giren Kerem Aktürkoğlu'nun açtığı ortada kafa topuna çıkan Ross, meşin yuvarlağı ağlara gönderdi ve farkı 5'e çıkardı.

GOLLER SONRASI TRİBÜNLER COŞTU

Galatasaray, art arda bulduğu goller sonrasında tribünler büyük bir sevinç yaşadı. Süper Lig'de gol kısırlığı çeken sarı-kırmızılılar, attığı gollerle taraftarını sevindirdi.

KEREM FARKI 6'YA ÇIKARDI

Maça sonradan giren Kerem Aktürkoğlu, girer girmez asistini yaptı. Hemen ardından Gomis'in pasında ceza sahasında topla buluşan Kerem Aktürkoğlu, meşin yuvarlağı kalecinin üstünden geçirerek farkı 6'ya çıkardı.

Haberin Devamı

GENÇ YILDIZ G.SARAY'DA İLK GOLÜNÜ ATTI

Dakika 81'de sahneye çıkan isim Galatasaray'ın genç yıldızı Hamza Akman oldu. Kerem Aktürkoğlu'nun kafa pasında ceza sahasında topla buluşan genç oyuncu, zor pozisyonda şutunu çekti uzak direğin içine çarpan top ağlarla buluştu. Bu golle fark 7'ye çıktı.

Galatasaray ilklerin gecesinde gol oldu yağdı Hamza attı Ayhan Akman gözyaşlarını tutamadı

MAÇTA İLKLER YAŞANDI

Galatasaray, Ali Sami Yen Spor Kompleksi'nde çıktığı 274. resmi maçta ilk kez 7 gol birden attı. 18 yaşındaki Hamza Akman, Galatasaray formasıyla ilk golüne imza attı.
Sarı-kırmızılı formayla ilk resmi maçına çıkan Danimarkalı stoper Mathias Ross ilk golünü attı. Yeni yıldız transfer Seferoviç, Galatasaray forması ile golle tanıştı. Rashica ise çıktığı maçta gol atarak sarı-kırmızılı forma ile ilk golünü kaydetti. Hamza Akman'ın attığı golün ardından Ayhan Akman'ın duygu dolu anları ise dikkatlerden kaçmadı. Hamza Akman ve Ayhan Akman Nef Stadyumu'nda gol atan ilk baba oğul oldu.