Galatasaray Galatasaray ve Beşiktaş depremzedeler için seferber oldu! Konteyner ve çadır kent kurulacak

Galatasaray ve Beşiktaş depremzedeler için seferber oldu! Konteyner ve çadır kent kurulacak

10.02.2023 - 12:58 | Son Güncellenme:

Galatasaray Başkan Vekili Erden Timur, Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve 10 ili etkileyen deprem felaketiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Timur, depremzedeler için konteyner kent kurulacağını açıkladı. Beşiktaş Futbol Akademisi ise Antakya ve Kahramanmaraş’ta çadır kent kuracak.

Galatasaray ve Beşiktaş depremzedeler için seferber oldu Konteyner ve çadır kent kurulacak

Süper Lig devleri Galatasaray ve Beşiktaş depremzedelerin yaralarını sarmak için seferber oldu. Sarı-kırmızılı kulüp depremzedeler için konteyner kent, siyah-beyazlı kulüp de çadır kent kuracak.

Haberin Devamı

Galatasaray Başkan Vekili Erden Timur konuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve 10 ili etkileyen deprem felaketiyle ilgili Show TV'ye konuşan Erden Timur yaptığı açıklamada, "Çok büyük bir afet. Birçok afette koordinasyon için orada bulunduk. Bölgeye Galatasaray olarak yardım tırları çıkardık. Birinci gün Hatay'a gittik. 3 gün oradaydık ve şimdi Kahramanmaraş'tayız." dedi.

Timur, "Yardımların dağıtımı için kamyonete ihtiyaç var. Mobil tuvalete ihtiyaç var. Salgın hastalıkların yayılmaması için zorunlu bir ihtiyaç bu. Tüm bunlar için çalışmalar yapıyoruz." ifadelerini kullandı.

Galatasaray ve Beşiktaş depremzedeler için seferber oldu Konteyner ve çadır kent kurulacak

Kurtarma faaliyetlerinden sonra da insanların duyarlılığının devam etmesi gerektiğini söyleyen Erden Timur, "Kurtarma döneminde herkesin duyarlılığı daha fazla oluyor. Ama iyileştirme döneminde de herkesin duyarlılığının yüksek olması lazım. İhtiyaç çok büyük olacak. Evi yıkılan insanlar var. Belki milyonların üzerinde insanın barınma sorunu olacak. İnsanların barınırken de ihtiyaçlarının karşılanması lazım. Halkımızın duyarlılığının devam etmesi bu anlamda çok önemli. Çok duyarlı bir toplumuz. Herkes her yönden birleşiyor. Galatasaray olarak kampanya başlatıyoruz. hem gıda yardımı hem de konteyner kent oluşturacağız" şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

Haberin Devamı

GALATASARAY DA DUYURDU

Galatasaray Kulübü, barınma ihtiyacını karşılamak amacıyla deprem bölgesine ilk etapta 500 adet konteyner göndermeyi hedeflediğini açıklamıştı.

Kulüpten yapılan açıklamada şu ifadelere yer verilmişti: Galatasaray Spor Kulübü olarak bölgedeki barınma ihtiyacına, yaşam konteynerleri ulaştırarak destek vereceğiz. İlk hedefimiz 500 konteyner. Destek olmak isteyen tüm vatandaşlarımız bağışlarını kulübümüzün hesap numaralarına yapabilirler.

Haberin Devamı

DURSUN ÖZBEK AÇIKLADI

Galatasaray'ın kulüp televizyonuna konuşan Başkan Dursun Özbek ise konteyner kente destek vereceklerini belirterek, "Birçok insan evsiz kaldı. Onların barınmasını da çözüme kavuşturmak lazım. Bu anlamda Galatasaray olarak, sayın bakanımız Antep'teydi kendisine ulaştık. Kendisine konteyner kente katkı vermek istediğimizi ilettik. İlk etapta 100 tane gönderelim dedik, şu anda bunun hazırlığını yapıyoruz. Bugün tek yumruk tek yürek olma zamanı. Eşi benzeri görülmemiş bir felaketin içerisindeyiz. Her türlü desteği bölgeye göndermek için çalışıyoruz." şeklinde konuştu.

KULÜPLER BİRLİĞİ'NDEN DESTEK

Kulüpler Birliği'nin de konteyner kente destek sağlayacağını aktaran Dursun Özbek, "Kulüpler Birliği Vakfı olarak Türkiye Futbol Federasyonu bir araya geldik. Konteyner kentin yapılması için de Kulüpler Birliği olarak bir katkı vereceğiz. Konuşmalara bağlı olarak bin konteynerlik bir destek söz konusu."

Haberin Devamı

Galatasaray ve Beşiktaş depremzedeler için seferber oldu Konteyner ve çadır kent kurulacak

BEŞİKTAŞ AKADEMİSİ ÇADIR KENT KURACAK

Beşiktaş Futbol Akademisi, Antakya ve Kahramanmaraş’ta Beşiktaş Futbol Akademisi Çadır Kenti kuruyor. AFAD ile yürütülen ortak çalışmalar sonucunda projede kullanılacak çadırlar 3 ayrı tıra yüklenerek deprem bölgesine gitmek üzere yola çıktı.