Voleybol İtalya'da Paola Egonu şov yaptı! Damga vuran hareket, hıncını toptan çıkardı

İtalya'da Paola Egonu şov yaptı! Damga vuran hareket, hıncını toptan çıkardı

15.06.2022 - 11:11 | Son Güncellenme:

Voleybol Milletler Ligi'nde İtalya, ikinci hafta maçında setlerde 1-0 geriye düştüğü maçta Sırbistan'ı mağlup etti. Takıma sonradan dahil olan Vakıfbank'ın yeni transferi Egonu mücadeleye damga vurdu.

İtalyada Paola Egonu şov yaptı Damga vuran hareket, hıncını toptan çıkardı

Milletler Ligi ilk maçında Türkiye'ye kaybeden son Avrupa Şampiyonu İtalya, sonrasında 2 galibiyet 1 mağlubiyet ile ilk haftayı kapattı. Brezilya'daki 2. haftaya ise İtalya, setlerde 1-0 geriye düştüğü maçta Sırbistan'ı 3-1 mağlup etti (25-21, 14-25, 15-25, 20,25). İtalya'da başta Egonu olmak üzere takıma sonradan katılan isimler büyük etki gösterdi.

Haberin Devamı

VAKIFBANK TRANSFER ETTİ
VakıfBank Kadın Voleybol Takımı, İtalyan yıldız oyuncu Egonu'yu transfer etti. VakıfBank Spor Kulübü Başkanı Abdi Serdar Üstünsalih, CEV Şampiyonlar Ligi'nde Imoco Volley'yi 3-1 yenerek kupayı kazandıkları Süper Final'in ardından yayıncı kuruluşa yaptığı açıklamada, 23 yaşındaki yıldız oyuncu Egonu'nun gelecek sezon takımlarında forma giyeceğini duyurdu.

EGONU: "GUIDETTI'YE HAYRANIM"
VakıfBank ile kariyerinde yeni bir sayfa açacak olan Egonu kararının altında yatan neden olarak Guidetti'yi göstermişti; "Vakıfbank’tan teklif gelince reddetmedim. Belirleyici bir faktör Giovanni Guidetti'ydi. Ona çok hayranım ve onunla çalışmayı gerçekten istiyorum, büyümeye devam edeceğim doğru kişi" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

İtalyada Paola Egonu şov yaptı Damga vuran hareket, hıncını toptan çıkardı

EGONU TAKIMA KATILDI, ŞOV YAPTI
İtalya’nın ikinci hafta kadrosuna dahil olan isimler; Paola Egonu, Caterina Bosetti, Miriam Sylla, Anna Danesi ve Anastasia Guerra oldu. Özellikle Egonu'nun katılmasıyla İtalya'nın performansı yükseldi. İtalyan yıldız mücadelede 2 Ace 2 blok toplam 23 sayı ile maçın en skorer ismi oldu. 

İtalyada Paola Egonu şov yaptı Damga vuran hareket, hıncını toptan çıkardı

EGONU HINCINI TOPTAN ÇIKARDI
Zorlu mücadelede Egonu'nun hırsı dikkat çekti. Maç başına çok az blok yemesi ile tanınan İtalyan yıldız bir pozisyonda Sırbistan'da Lazovic Katarina'nın bloğuna takıldı. Mücadele setlerde 1-1 oyunda ise 18-11 İtalya öndeyken Egonu 3 metre çizgisinin gerisinden çok sert bir smaç yolladı. Bloğun yanından arkada tarafa giden topa kimse yetişemedi. İtalyan sporcular sevinirken topun hızı karşısında şaşkınlık yaşadı. Egonu ise işaret parmağını salladı ve gülerek "Geçit yok" jestinde bulundu.

3.44 METRE SMAÇ YÜKSELİĞİ
23 yaşındaki 1.93 boyundaki İtalyan pasör çaprazı Paola Egonu, 3.44 metre smaç yüksekliğine ulaşabiliyor.

 

İtalyada Paola Egonu şov yaptı Damga vuran hareket, hıncını toptan çıkardı

"VOLEYBOLU BIRAKMAYI DÜŞÜNDÜM"
Olimpiyatta yaşadığı hayal kırıklığıyla ilgili İtalyan basınına konuşan yıldız voleybolcu, “Tokyo’da yaşadığım hayal kırıklığı çok büyüktü. Bundan dolayı voleybolu bırakmayı düşündüm. Çeyrek finalde Sırbistan'a kaybetmek çok fazla zarar verdi" dedi.

2021'DE BAŞARI DOLU BİR KARİYER
23 yaşındaki pasör çaprazı geçtiğimiz sezon Imoco Volley ile muhteşem bir seri yakalamıştı. CEV Kadınlar Şampiyonlar Ligi, İtalya Ligi, İtalya Kupası ve İtalya Süper Kupası'nı kazanan Imoco Volley'in en değerli isimleri arasında yer alan Paola Egonu inanılmaz bir sezonu geride bırakmıştı. Paola Egonu, Imoco Volley formasıyla son maçına VakıfBank karşısında çıktı. İtalyan voleybolcu, VakıfBank'ın zaferine engel olamadı. Nijerya asıllı İtalyan voleybolcu, Avrupa Voleybol Konfederasyonu tarafından yılın kadın oyuncusu ödülüne layık görüldü.

Haberin Devamı

Egonu ve Adana Demirspor'un golcüsü Balotelli

İtalyada Paola Egonu şov yaptı Damga vuran hareket, hıncını toptan çıkardı

Yazarlar