İngiltere Premier Lig Luciano Spaletti'den Nicolo Zaniolo yorumu! 'Disiplinli olmaya ihtiyacı var'

Luciano Spaletti'den Nicolo Zaniolo yorumu! 'Disiplinli olmaya ihtiyacı var'

14.12.2023 - 19:15 | Son Güncellenme:

İtalya Milli Takımı Teknik Direktörü Luciano Spaletti, Aston Villa'da forma giyen ve bonservisi Galatasaray'da bulunan Nicolo Zaniolo ile ilgili konuştu.

Luciano Spalettiden Nicolo Zaniolo yorumu Disiplinli olmaya ihtiyacı var

Aston Villa'nın genç yeteneği Nicolo Zaniolo ile ilgili çarpıcı bir yorum geldi. İtalya Milli Takımı Teknik Direktörü Luciano Spaletti, Nicolo Zaniolo ile ilgili dikkat çeken ifadeler kullandı.

Haberin Devamı

Nicolo Zaniolo'nun çok kaliteli bir futbolcu olduğunu belirten Luciano Spaletti, "Nicolo Zaniolo, çok kaliteli bir futbolcu. Üst düzey bir futbolcu olmak için gereken tüm özelliklere sahip" dedi.

Nicolo Zaniolo'nun kendisini geliştirmek için çabalaması gerektiğini dile getiren Luciano Spaletti, "Sadece yaptığı işte daha iyi olmasına yardımcı olabilecek davranışları öğrenmeye ve disiplinli olmaya ihtiyacı var. Kendine bahşedilen yetenekle başa çıkması gerekiyor. Kendi kalitesiyle yaşamalı ve her gün sabah erkenden kalkıp kendisini geliştirmek için çabalamalı" ifadelerini kullandı.

Nicolo Zaniolo, sezon başında kiralık olarak imza attığı Aston Villa'da 16 maça çıktı. Premier Lig ekibi, İtalyan oyuncu için Galatasaray'a 5 milyon euro kiralama bedeli ödedi. Galatasaray'la sözleşmesi 30 Haziran 2027'de sona erecek Nicolo Zaniolo'nun güncel piyasa değeri 27 milyon euro.

Haberin Devamı

24 yaşındaki on numara, İtalya Milli Takımı'nda 27 müsabakada şans buldu. Nicolo Zaniolo bu karşılaşmalarda 2 gol sevinci yaşadı. Galatasaray, Nicolo Zaniolo'nun bir sonraki satışından elde edilecek karın yüzde 20'sini Roma'ya ödeyecek. Sarı-kırmızılılar, geçtiğimiz sezon devre arasında Nicolo Zaniolo için 15 milyon euro bonservis bedeli ödedi.

Genoa altyapısında futbola başlayan Nicolo Zaniolo daha sonra Fiorentina altyapısı, Entella altyapısı, Inter altyapısı ve Roma formaları giydi.

ŞARTA BAĞLI ZORUNLU OPSİYON

Aston Villa'nın 5 milyon euro bedelle kiraladığı Nicolo Zaniolo'nun sözleşmesinde 1 milyon 375 bin euroluk şarta bağlı bonus maddesinin yer aldığı belirtildi. Nicolo Zaniolo'nun şarta bağlı zorunlu satın alma opsiyonu 22 milyon 500 bin euro şeklinde açıklandı. Sarı-kırmızılılarla Aston Villa arasındaki anlaşmada bonservisinin alınması halinde 15 milyon 500 bin euroluk şarta bağlı bonus maddelerinin yer aldığı aktarıldı.

Aston Villa'nın Nicolo Zaniolo'nun bonservisini alması halinde bir sonraki satıştan elde edilecek karın yüzde 10'unu Galatasaray'a ödeyeceği belirtildi.

Yazarlar