Metin Görgün

Metin Görgün

metingorgun@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

M uhteşem bir atmosferde başladı Şampiyonlar Ligi finali. Maçın başında anladık ki, bir önceki maçın en iyi smaçörü Juantoreno pek gününde değil ama elinden geleni yapıyor. Niyeti iyi sonuçta. Hücumda Tzourıts ve Kazyski ile sayı aradık. Pasör Raphael inatla ortadan oynamayarak bizleri çıldırtsa da mücadeleye devam.
Rus Belgorod ise dev yıldızı Musersky yerine köşelerden İlnykh ve Teyukhin ve Grozer ile hücumda sayı bulurken, biz sadece köşelerden oynadığımız için pasör çaprazı Grozer blokda yıldızlaştı. İki gün de muhteşem oynayan liberomuz Nuri Şahin’in takımın oyundan kopmamasında payı çok büyük. İyi servis bu maçın ilacı. Kazyski ve Tzourts ile serviste ikinci sette üstünlüğü ele geçirdik. Üçüncü setin sonlarında Hüseyin, Emre Can ve Nuri’yle mücadele ederken bu tablodan çok hoşlandığımı fark ettim. Ne zaman ki erkeklerde de sonuca etki eden oyuncuların çoğunluğu Türklerden oluşacak o zaman erkek voleybolu istediğimiz yere gelmiş olacak.
Yüreklerimizin ağzımıza geldiği 4. sette 22-19 öndeyken kaybetmemiz bu güzel oyuna yakışmadı. 5. sete kalsa her şey olabilirdi. Ancak ben sporcunun mücadeleyi bırakmayanını ve sonuna kadar galip gelmek isteyenini seviyorum. Aslanlar gibi mücadele ederek finale yakışan mücadelelerinden dolayı tüm Halkbank ailesini kutluyorum. Bu kupa bir gün Türkiye’ye erkeklerde de gelecekse buna inanan Halkbank gibi öncülere ihtiyacımız var. Sağlık olsun.