Metin Görgün

Metin Görgün

metingorgun@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Bir dakika bile yorulmayan, tempoyu maça göre ayarlayan özel teşekkürü sonuna kadar hak eden muhteşem bir seyirci vardı iki finalde de... Dile kolay iki ekol ülkeyi dize getirip şampiyon oldu Fenerbahçe. Önce şövalyeler İtalyan Latina’yı 3-0’la devirdi. Daha sonra sahaya Sarı Melekler çıktı. Onlar da Rus Uralochka’yı 3-0’la devirip mutlu sona ulaştılar.
Miljkoviç ile Aslan’ın yıldızlaştığı ilk maçta Serkan yaptığı defans ile maçın kolay kazanılmasını sağladı. Erkek voleybolunun güçle sahaya koyduğu mücadeleyi Marshall gibi uçan adamla beraber seyretmek keyifli oluyor. Antrenör Castelliani ve kenar ekibine ayrıca teşekkür etmek lazım. Bu kadar egoları yüksek oyunculardan böyle bir takım oyunu çıkarmak kolay iş değil.
Sarı Meleklere gelince; iyi başladıkları ilk setten sonra Chaplina ve Ruiz’le direnen rakibi karşısında zorlansalar da net bir skorla şampiyon olmayı başardılar. Bauer inanılmaz iyi blok yaptı. Ortadan Eda, özellikle pasör Elif girdikden sonra hücumda tutulamadı. Fernanda çok kaliteli bir smaçör. Oyunun her yerinde var. Libero Merve iyi bir sene geçiriyor. Ancak Kim en büyük farkı yarattı. Pasör çarprazı Anetta inişli çıkışlı oynasa da bileğini iyi kullanan smaçörlerden. Abondanza ilk senesinde Cev Kupası’nı kazanarak iyi sınav verdi. Salona girdiğinizde kulübün inancını her yerde görüyordunuz. En başta Başkan Aziz Yıldırım ve tüm yönetim maçtaydı. Koçların Koçu Ali Koç sempatik tavırlarıyla yine Rock Star tadında sahadaydı. Atmosferiyle tarihi bir an yaşadık. İnsanın tarihe tanıklık etmek için oradaydım demesi gereken bir andı. İyi ki bu ailenin bir parçasıyım. Voleybol ailesine ve Türkiye’ye kutlu olsun.