Beşiktaş ÖZEL | Beşiktaş'ta Fernando Santos'un tercihi Polonyalıları şaşırttı!

ÖZEL | Beşiktaş'ta Fernando Santos'un tercihi Polonyalıları şaşırttı!

12.01.2024 - 15:48 | Son Güncellenme:

Beşiktaş'ın başına geçen Fernando Santos, son çalıştığı ülke olan Polonya'da büyük ilgi görüyor. Santos'un yardımcı tercihi yankı uyandırdı.

ÖZEL | Beşiktaşta Fernando Santosun tercihi Polonyalıları şaşırttı

Fernando Santos'un Beşiktaş'taki Serdar Topraktepe tercihi son olarak görev yaptığı Polonya'da şaşkınlık yarattı.

Haberin Devamı

Beşiktaş'ın başına geçen Fernando Santos'un yeni görevi, son çalıştığı ülkede yakından takip ediliyor. Polonya Milli Takımı'nda görev yapan tecrübeli çalıştırıcının, siyah-beyazlılarda Serdar Topraktepe'yi yardımcı antrenör olarak alması ülkede yankı uyandırdı. Santos'un Beşiktaş'taki diğer yardımcıları Joao Carlos Viana Cunha Costa, Paulo Jose Ramos Mendes, Justino Fernando, Ricardo Miguel Candido de Sousa Santos, Jorge Manuel Caetano do Rosario olarak açıklanmıştı.

Portekizliler ve Topraktepe

Fernando Santos'un Portekizli yardımcılarının yanında Serdar Topraktepe'yi de yardımcıları arasına alması Polonya'da yankı uyandırdı. Polonya basınındaki haberde Portekizli hocanın Polonya Milli Takımı'nın başındayken Polonyalı yardımcı istemediği hatırlatıldı.

Haberin Devamı

'Türkiye'de konuya farklı yaklaştı'

'Fernando Santos şaşırttı, Beşiktaş'ta Türk asistanını seçti' ifadesinin kullanıldığı haberde 'Bu, Santos'un Polonya milli takımıyla çalışırken sunduğu yaklaşımdan tamamen farklı bir yaklaşım. Polonyalı bir yardımcı istemiyordu. Türkiye'de ise konuya farklı yaklaştı' denildi.

Sadece ve sonradan Mielcarski

Polonya Milli Takımı'nın çalıştırdığı dönemde göreve başladıktan ancak bir süre sonra Grzegorz Mielcarski'nin yardımcı hocalığa getirildiği hatırlatıldı. Ancak Polonya Futbol Federasyonu'nun Mielcarski'ye özel bir rol tanımlamadığı belirtildi.

Portekiz ve Porto ile şampiyonluk

Portekiz ve Yunanistan milli takımlarını da çalıştıran Santos, ülkesinde Benfica, Sporting, Estrela, Estoril ve Porto'yu çalıştırmıştı. Yunanistan'da ise Paok, AEK, Panathinaikos'un başında bulunmuştu. Portekiz'e ilk Avrupa şampiyonluğunu kazandırırken, Porto ile de şampiyonluk yaşamıştı.

Yazarlar