Voleybol ÖZEL | Eczacıbaşı'nda Tijana Boskovic: Hande Baladın ile gurur duyuyorum

 ÖZEL | Eczacıbaşı'nda Tijana Boskovic: Hande Baladın ile gurur duyuyorum

07.10.2023 - 12:12 | Son Güncellenme:

Eczacıbaşı Dynavit 2023-24 sezonu kadrosuyla basının karşısına geçti. Kaptan Tijana Boskovic, milli yıldız Hande Baladın ve genç oyuncu Defne Başyolcu Skorer'in sorularını yanıtladı. Hande Baladın en büyük hayalini açıklarken Boskovic takımın en çılgınını açıkladı. Öte yandan Defne Başyolcu, Naz Aydemir Akyol için, 'Naz abla takımdaki annem. Evde annem bir de takımdaki annem. Naz ablayı çok seviyorum.' dedi.

Eczacıbaşı Dynavit 2023-24 sezonu kadrosuyla basının karşısına geçti. Geçen sezon CEV Şampiyonlar Ligi'nde ve Sultanlar Ligi'nde final oynayan Eczacıbaşı'nda Kaptan Tijana Boskovic, milli yıldız Hande Baladın ve Defne Başyolcu Skorer'den Serkan Özen'in sorularını yanıtladı. Hande Baladın en büyük hayalini açıklarken Boskovic takımın en çılgınını açıkladı.

Haberin Devamı

HANDE BALADIN: YILLARDIR HAYALİNİ KURUYORUZ
Yeni sezon başlıyor. Öncelikle duygularını alayım
Mutluyuz evimize döndüğümüz için. Daha yeni geldik dün katıldık takıma. Daha takım olarak antrenman yapabilmiş değiliz. Bugün ilk antrenmanımızı gerçekleştireceğiz. Heyecanlıyız. Çok yoğun bir milli takım sezonu geçti. Daha sonra eve dönmek güzel hissettiriyor gerçekten. Mutluyuz ve çok heyecanlıyız. Umarım sağlıklı, mutlu, başarı dolu bir sezon bizi bekler.

2017'de 'Smaçör oynamak istiyorum, servis karşılayabilmek istiyorum' demiştin. Olimpiyat elemelerinde Milli takımda bu sezon en çok servis karşılayan isim oldun. Gelişimini yorumlar mısın?
Bu konu tabii uzun ve sıkıntılı bir konu aslında (Gülerek) Üstünden 6 yıl geçti. Çok pozisyon değişikliğine uğradım aslında bunun da bir hikayesi var. Herkes bu konuyu bilmediği için daha farklı yorumluyorlar. Bu konuda çok mutluyum. Bu her zaman hedefim ve hayalimdi. Bunun üzerine ben çok çalıştım. Eleştiriler o zaman da vardı günümüzde olduğu gibi. Hep Power Smaçör olarak adlandırılıyordum ama manşetimin iyi olmadığı söyleniyordu. Ben de bunu biliyordum, dışardan duymama gerek kalmıyordu (Gülerek). Komple smaçör olabilmek en büyük hayalimdi.

Haberin Devamı

ÖZEL | Eczacıbaşında Tijana Boskovic: Hande Baladın ile gurur duyuyorum

Aslında buradan yapıcı eleştirileri kendine yorumladığın çıkıyor. Bir yerde takip ediyorsun
Şöyle eskiden yaşım küçükken sosyal medyayı takip ediyordum. Daha sonra işler farklı bir boyuta çıktığı için girip ne yazılmış ne söylenmiş diye okumuyorum. Bir noktadan sonra farkına varıyorsun eleştiri alabilmek güzel ama bunlardan çoğunlukla uzak kalmaya çalışıyoruz. Zaten sahada iyi oynayıp oynamadığımızın farkında olan en çok kendimiziz. Bence en büyük eleştiriyi kendimize yapıyoruz. Bu farkındalığa sahip sporcular olduğumuz için iki yöne de birazcık mesafeli kalmaya çalışıyorum. Çünkü kendi düşüncemde aslında benim bir yolum var, hedeflerim var. Bu hedef doğrultusunda kendi alanımda kalıp, kendi önüme bakmak istiyorum.

Bu sezon en büyük hedefini ne olarak koydun?
Olimpiyatlar bir yana çünkü milli takımla en büyük hedefimiz olimpiyatlarda madalya kazanmak. Madalya kazanacağımıza ve gücümüz olduğuna inanıyorum. Tabii ki oradaki en büyük hayalimiz kupa kazanmak. Eczacı ile geçen sezon her kulvarda final oynadık. Çok ucundan kaçırdık aslında kupayı. Yıllardır hayalini kurduğumuz bir şey. Eczacıbaşı ailesiyle, tribünümüzle özellikle alt yapıdan çıkan bir sporcu olarak burada en büyük hayalim kupa kazanmak. Bu kupalara erişmek istiyorum.

Haberin Devamı

Elif ile basketbol oynadın. Galiba Elif'in biraz çalışması gerek?
Çok başarılı aslında (Gülerek) Arka arkaya baya basket attı. Tabi biz eğlencesine oynadık. Sporla hepimizin iyi. Futbolla basketbolla. Tenis oynuyoruz bazen. Böyle eğlenceli alanlar yaratmaya çalışıyoruz kendimize.

Takımın en çalışkanı?
Milli Takım'da Eda abla. Eczacı'da en çalışkan gençler... Ferhat abi sağolsun (Gülerek) Boskovic ve Simge de öyle.

Takımın en çılgını?
Bizden Yasemin Güveli diyim.

Takımın en iyi giyineni?
Simge iyi giyiniyor.

Takımın en sakarı?
Ben galiba (Gülerek) Ben olabilirim. Ama çalışıyorum bu konu hakkında. 

Haberin Devamı

ÖZEL | Eczacıbaşında Tijana Boskovic: Hande Baladın ile gurur duyuyorum

BOSKOVIC: HANDE İLE GURUR DUYUYUYORUM
Bu sezon Eczacıbaşı ile en büyük hedefin ne?
Her zaman olduğu gibi hedef kazanmak. Biz de bunun için elimizden gelenin en iyisini yapacağız. Her şeyimizi vereceğiz. Bu kulüpte hedef hiçbir zaman değişmiyor.

Hande Baladın müthiş bir yaz geçirdi. Onun için neler söylersin?
Hande çok güzel bir milli takım sezonu geçirdi. Onunla gerçekten gurur duyuyorum. Aynı şekilde Simge ve Elif'ten de bahsetmem gerekir. Onlar da milli takımda çok önemli bir iş başardı birlikte. Aslında Türk voleybolu için hepsi bir ilki başardı. Büyük turnuvada böyle bir başarı geldi. Finalde onlara karşı oynayan taraftaydım. Avrupa Şampiyonası'nda o finali kaybetmek tabii ki beni üzdü. Aynı zamanda arkadaşlarıma başardıkları için gurur duyuyorum.

Takımın en çılgını?
Yasemin Güveli (gülerek)

Hande'de aynısını söyledi...
Aynısını mı söyledi? Bu konuda yalnız değilim o zaman

Takımın en çalışkanı?
Bence bütün oyuncular. Gerçekten çok çalışıyoruz.

En cömert kim?
Simge Abla demek istiyorum. O her zaman bizim yanımızda. Her şey için yardım ediyor. Özlelikle genç oyunculara

Haberin Devamı

Takımın en şıkı kim?
Hande demek istiyorum. Onun tarzını beğeniyorum. Aynı zamanda Simge.

Takımın DJ'yi kim?
Hande.. DJ o oluyor ama bazen onun müziklerini beğenmiyorum. (Gülerek)

Takımın en oburu?
Ben yemeği çok severim (Gülerek) Türk yemekleri yemekten keyif alıyorum. Bu benim.

Favori Türkçe kelimelerin hangisi?
Mercimek çorba (Gülerek) Çok var. Aşkım, canım...

Taraftara Türkçe bir şeyler söylemek ister misin?
Desteğiniz için çok teşekkür ederim. Yeni sezon başlıyor. Sizi bekliyorum.

ÖZEL | Eczacıbaşında Tijana Boskovic: Hande Baladın ile gurur duyuyorum

DEFNE BAŞYOLCU: NAZ ABLA TAKIMDAKİ ANNEM
Geçen sezon birçok Eczacıbaşı voleybolcusu Beşiktaş'ta kiralık oynadı. Sen de orada şampiyonluk yaşadın. Takımı Sultanlar Ligi'ne çıkardınız. Bekliyor muydun böyle bir şey?
Başta böyle bir beklentimiz yoktu. Tek amacımız orada oynayıp kendimizi geliştirip tecrübe kazanmaktı. Baktık takım iyi gidiyor, maç kazanmaya başladık ondan sonra play-off'lara gittik derken şampiyon olmuşuz. Şampiyon olabileceğiz düşüncesi son 2 maçta geldi. Güzel bir tecrübeydi. O atmosferi tattığım için gerçekten çok mutluyum. Tribün karşısında oynamak, 2 kat yaşımdaki ablalarımla mücadele etmek tecrübe kazandırdı.

Bu sezonki en büyük hedefin ne?
Şu an Eczacıbaşı'nda olduğum için mutluyum. Çok çalışıp oyuna girebilmek en büyük hedefim.

Ferhat Akbaş seni smaçör olarak oynatacağını, özel ilgileneceğini açıkladı?
Voleybolu sevdiğim için pasör çaprazı veya smaçör olması sıkıntı değil. Tek fakrı manşet alıp almamak. Manşetimi geliştirip smaçör olmayı da çok isterim.

İdol olarak gördüğün bir sporcu var mı?
Boskovic.. Aynı takımda olduğum için çok mutluyum.

Naz Aydemir de takıma katıldı...
Naz abla takımdaki annem. Evde annem bir de takımdaki annem. Naz ablayı çok seviyorum.

Taraftara bir şey söylemek ister misin?
Desteklerinizi bekliyoruz. Her şey için teşekkürler.