Voleybol Polonya ve İtalya Vargas'ı konuştu: Doğal afet gibi bir voleybolcu

Polonya ve İtalya Vargas'ı konuştu: Doğal afet gibi bir voleybolcu

01.09.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Avrupa Şampiyonası çeyrek finalinde resital sunan Melissa Vargas için Polonya’da ‘Doğal afet gibi bir voleybolcu, karşısında durulamıyor’ denirken, yarı finaldeki rakibin ülkesinden ‘İtalya’nın önündeki engel Vargas’ sesleri yükseldi.

Polonya ve İtalya Vargası konuştu: Doğal afet gibi bir voleybolcu

Kadınlar Avrupa Voleybol Şampiyonası çeyrek finalinde Türkiye’nin Polonya’yı elemesi, rakip ülkede geniş yankı buldu. 24 sayıyla maçın en skorer ismi olan Melissa Vargas’ın performansına övgü yağdırılırken, takım başarısının da hakkı verildi.

Haberin Devamı

POLONYA'NIN KABUSU OLDUK
A Milli Kadın Voleybol Takımımız, Polonya'yı üst üste 4. kez elemeyi başardı. Filenin Sultanları, Avrupa Şampiyonası'nda Polonya'yı 2017'de play-off, 2019'da yarı final, 2021 ve 2023'te ise çeyrek finalde eleme başarısı gösterdi.

VARGAS ÖNE ÇIKTI
Yarı finale kalan Sırbistan, İtalya, Türkiye ve Hollanda takımları arasında hücum istatistiği en yüksek olan oyuncu Melissa Vargas oldu. VNL'de MVP seçilen Vargas, Avrupa Şampiyonası'nda yüzde 62 ile hücum etti. Sırbistan'ın yıldızı Boskovic 61.7 ile onu takip etti. Antropova ise yüzde 55.3 ile 3. sırada yer aldı.

'DOĞAL AFET BİR VOLEYBOLCU'

Wyborcza gazetesindeki haber başlığında ‘Melissa Vargas doğal afet bir voleybolcu. Onun karşısında durulamıyor’ ifadesi kullanıldı. Ülkenin Sport internet sitesinde de ‘Polonya hayallerinin sonuna geldi. Vargas transtaymış gibi oynadı ve durdurulması mümkün değildi, adeta şov yaptı. Türkiye’nin voleybolu takım olarak da çok üst seviyede’ satırları yer aldı. Przeglad Sportowy’de ‘Polonya ile Vargas arasında bir maçtı. Kaybetmemizin asıl nedeni oydu’ başlıklı yazıda şu yorumlara yer verildi: “Türk kadınlarının şu anda FIVB dünya sıralamasında lider olması ve bir yıl öncesine göre çok daha güçlü bir takım olması tesadüf değil. Ortalamanın üzerinde yeteneğe sahip bir voleybol oyuncusu olan Melissa Vargas’ın da onlara katıldığı bu sezonda bu durumun yaşanması da gayet normal. Vargas’la Türk kızları tam bir takım oldu.”

Haberin Devamı

'İTALYA'NIN ÖNÜNDEKİ ENGEL VARGAS'

Türkiye’nin bugünkü rakibi İtalya’nın basınında Il Messaggero’da ‘Melissa Vargas, Santarelli’nin takımının çehresini tamamen değiştirdi’, La Stampa gazetesinde ‘İtalya’nın önündeki engel Vargas’ denildi. Kaptan Eda Erdem yaptığı açıklamada “Bu yıl bizim için tabii ki çok özel bir yıl, Melissa Vargas gibi güçlü bir oyuncu aramıza katıldı. Sahada keyif almak için oynuyoruz. Şampiyonluk zor ama odaklanmış durumdayız” şeklinde konuştu.

Yazarlar